= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


29 november 2010

De Huilende Zee



De Huilende Zee is het nieuwe boek van Dos Winkel, dat hij schreef in samenwerking met een groot aantal vooraanstaande wetenschappers. Het is de opvolger van het veel besproken boek Wat is er mis met vis?! en visolie. In dit boek vind je heel wat belangrijke hoofdstukken die in het vorige boek nog niet of nauwelijks aan bod kwamen. Zo is er bijvoorbeeld een hoofdstuk over Verzuring.

Dos Winkel: “Naast overbevissing en vervuiling, is verzuring het grootste probleem van de oceanen. Door de overproductie aan CO2 treedt er een proces in werking dat de kalk in zee oplost. De kalkskeletjes van het plankton in de noordelijk IJszee is nu al dertig procent dunner dan enkele tientallen jaren geleden. Dat is dramatisch als je weet dat plankton verantwoordelijk is voor 70% van de zuurstofproductie op aarde. Vermindering van de CO2-uitstoot is een absolute must willen we onze oceanen en ons zelf redden. Een van de gemakkelijkste manieren om de CO2-uitstoot omlaag te brengen is door minder vlees te eten. Als iedereen die nu dagelijks vlees eet dat twee keer per week zou laten dan zou de CO2-uitstoot al voor een groot stuk verminderd worden. Geef toe, dat is toch maar een kleine opoffering? Ach, ik weet dat ik geen goed nieuws breng en dat het een moeilijke boodschap is maar ik ben strijdvaardiger dan ooit om ze te brengen.”

Ook de Plastic Soup krijgt veel aandacht, evenals de Europese visserijproblematiek.


World Ocean Day

De officiële presentatie van het boek vindt plaats tijdens World Ocean Day op 6 juni (in Rotterdam) en op 13 juni (in Antwerpen).
Ga voor meer informatie over dit evenement naar de website van World Ocean Day

Dos Winkel

Prachtige foto's en boeken van Dos Winkel zijn te vinden op zijn website.

Bron: http://www.seafirst.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=200:dehuilendezee&catid=58:educatief

Nieuw onderzoek laat zien dat visolie niet werkt




Dit weekend werden de resultaten bekend van een grote studie naar visolie. Meestal moet je je niet teveel aantrekken van het laatste nieuws op voedingsgebied, want één onderzoek zegt niet zo veel. Maar dit onderzoek was zo groot en zo degelijk dat Prof. dr. Martijn B. Katan er wel adviezen aan durft te verbinden.

Visolie zit in vette vis zoals zalm en makreel, en het wordt verkocht in capsules en toegevoegd aan sommige margarines. Visolie bevat zogenaamde omega-3 vetzuren. Die omega-3 vetzuren zouden goed voor je hart zijn, maar de bewijzen daarvoor waren nog altijd niet rond, en ik had zo mijn twijfels. Dit nieuwe onderzoek laat helaas zien dat visolie niet werkt. Niet bij hartpatiënten tenminste, en het is de vraag of het bij gezonde mensen wel iets doet.

Het onderzoek werd afgelopen zondag gepubliceerd door de New England Journal of Medicine.[1] Dat is het beroemdste medische tijdschrift ter wereld en ze publiceren alleen het beste onderzoek. Een heel compliment dus voor de leider van het onderzoek, professor Daan Kromhout uit Wageningen, en voor zijn medewerkers. Zij deden hun onderzoek bij mensen die een paar jaar terug een hartinfarct hadden gehad en die dat hadden overleefd. Twee en een half duizend van hen kregen ruim drie jaar lang margarine thuisbezorgd mèt visolie en twee en een half duizend andere patiënten kregen net zulke margarine thuisbezorgd maar dan zonder visolie. Hartpatiënten hebben een verhoogde kans om opnieuw een hartaanval of een beroerte te krijgen. Dat overkwam inderdaad één op de zeven deelnemers, maar het maakte niets uit of ze visolie hadden gegeten of niet.

Voor hartpatiënten lijken die omega-3 vetzuren uit vis dus weinig te doen. Of dat voor gezonde mensen ook geldt, weten we niet, maar de ervaring leert dat als iets werkt tegen hart- en vaatziekten bij gezonde mensen dat het dan nog beter werkt bij hartpatiënten. Omgekeerd kun je dus redeneren dat als visolie niet werkt bij patiënten het bij gezonde mensen ook niet veel zal doen. Dat is een lelijke tegenvaller. De enigen die er baat bij hebben zijn de vissen waar visolie uit wordt geperst. Zo is er toch nog één lichtpuntje.

[1] Daan Kromhout, Erik J. Giltay, Johanna M. Geleijnse for the Alpha Omega Trial Group. n–3 Fatty Acids and Cardiovascular Events after Myocardial Infarction. New Engl J Med. August 29, 2010 (10.1056/NEJMoa1003603)


Bron: http://www.seafirst.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=209:nieuw-onderzoek-laat-zien-dat-visolie-niet-werkt&catid=59:nieuws&Itemid=28


28 november 2010

Het is zover! Wikileaks plaatst 250.000 gelekte documenten op internet


Beste mensen het is zover!

Wikileaks heeft op Zondag 28 november 2010
251.287 gelekte documenten gepubliceerd van
de Amerikaanse ambassade, het grootste
aantal vertrouwelijke documenten dat ooit is
geplaatst voor het publiek.
Deze documenten zullen de mensheid een
ongekend inzicht geven in de buitenlandse
zaken van de Amerikaanse overheid.

Alle lekken zijn hier te vinden op
de officiele website van wikileaks
die tijdelijk verplaatst is van webadres
wegens een Ddos aanval op hun
website.

Nieuw webadres:

http://mirror.wikileaks.info/

Spiegelservers:

http://wikileaks.ch/mirrors.html

Volledig archief lekken:

http://193.198.207.6/wikileaks/

De interactieve website van UK Guardian:

http://www.guardian.co.uk/world/interactive/2010/nov/28/us-embassy-cables-wikileaks

De officiele Wikileaks irc chat:

chat.wikileaks.org poort 9999 ssl

kanaal: #wikichat

24 november 2010

Resultaat



Wees niet zo bezorgd om het resultaat van je actie, schenk alleen aandacht aan de actie zelf. Het resultaat komt vanzelf. Dit is een krachtige spirituele oefening.

Zelfkennis



Jezelf kennen gaat veel dieper dan het aannemen van een reeks van ideëen of overtuigingen. Spirituele ideëen en overtuigingen kunnen op zijn hoogst waardevolle aanwijzingen zijn, maar op zichzelf hebben zij nauwelijks de kracht om de meer stevig vastgezette kernconcepten van wie je denkt te zijn, wat deel is van de conditionering van het menselijk denken, los te maken.

Bewustzijn



Het is een radicaal, revolutionair, verbazingwekkend gebeuren voor een mens om die dimensie van bewustzijn te ontdekken in hem of haarzelf waarbij je getuige kunt zijn van het getuige zijn. Je wordt bewust van jezelf. Om het in andere woorden te omschrijven, getuige zijnd bewustzijn wordt bewust van zichzelf. Geen object hierin aanwezig.

Uitdagingen



De beste indicator voor je bewustzijnsniveau is de manier waarop je de uitdagingen van het leven tegemoet treedt. Door deze uitdagingen wordt iemand die al onbewust is meestal naar een toestand van diepere onbewustheid getrokken,, terwijl iemand die al bewust is er nog bewuster van wordt.

Tijd


Ego leeft, bestaat, op basis van tijd. Hoe sterker het Ego, hoe sterker tijd je leven gaat beheersen. Bijna elke gedachte die door je heengaat heeft dan te maken met verleden en toekomst, en je gevoel van Zelf (wie is, ben, Ik) is dan afhankelijk van het verleden voor je identiteit en van de toekomst voor zijn vervulling.

Het Moment



Om vrij te zijn van duizenden jaren van conditionering heb je geen tijd of toekomst nodig. Op dit moment, hier en nu, kun je uit de stroom van gedachten stappen. En wees simpelweg alert en aanwezig. Je bent hier en nu niet langer meer de drager van je persoonlijke verhaal, maar ben je hier en nu als een ruimte van aanwezige tegenwoordigheid, waarin alles kan en mag plaatsvinden.

Luisteren



De meeste mensen kunnen helemaal niet luisteren, omdat het grootste deel van hun aandacht wordt opgeslokt door het denken. Daar besteden ze meer aandacht aan dan aan wat de ander zegt en ze besteden helemaal geen aandacht aan het enige dat werkelijk belangrijk is: het Zijn van de ander achter de woorden en het verstand.

Jezelf veranderen



Je kunt jezelf niet veranderen, en je partner of wie dan ook al helemaal niet. Het enige wat je kunt doen is een ruimte maken waarin die transformatie kan plaatsvinden, waar genade en liefde kunnen binnenkomen.

Grootsheid



Grootsheid is een mentaal concept en één van de favoriete fantasiëen van het ego. De paradox ligt in de omstandigheid dat de fundering voor grootsheid gelegen is in het waarderen van de kleine dingen in het Nu in plaats van het “najagen” van het idee van grootsheid.

Etiketten



Hoe sneller je bent met het plakken van verbale of mentale etiketten op dingen, mensen, of situaties, des te meer je realiteit, bestaan oppervlakkig(er) en onbezield wordt, en hoe meer afgesloten (doodlopend) je komt te staan ten opzichte van de realiteit, je bestaan, het wonder van het leven dat zich voortdurend ontvouwt in en rondom jou.

Dood



De dood betekent dat alles van je wordt afgenomen dat je niet bent. Het geheim van het leven is te sterven voor je dood, en dan tot de ontdekking te komen dat de dood niet bestaat.

23 november 2010

Bodyscannerfabrikant besteedt miljoenen aan lobbyen



De bedrijven die bodyscanners aan Amerikaanse vliegvelden leveren, hebben de afgelopen vijf jaar tientallen miljoenen dollars aan lobbyen uitgegeven om het congres en overheidsinstanties te beïnvloeden. Dat blijkt uit cijfers van het Center for Responsive Politics. L-3 Communications, dat ook bodyscanners aan Schiphol levert, gaf in de eerste negen maanden van dit jaar 4,3 miljoen dollar uit om beleidsmakers te beïnvloeden. Meer dan een verdubbeling ten opzichte van de 2,1 miljoen dollar in 2005. L-3 Communications heeft inmiddels voor 40 miljoen dollar aan bodyscanners aan Amerikaanse vliegvelden verkocht. De lobbykosten van het bedrijf kwamen zowel in 2008 als 2009 ruim boven de vijf miljoen dollar uit.

Ook Rapiscan Systems zag de uitgaven aan lobbyen stijgen. Ging het in 2005 nog om 80.000 dollar, inmiddels staat de teller al op ruim 270.000 dollar. Het bedrijf kwam onder vuur te liggen omdat het Michael Chertoff inhuurde, de voormalige minister van Homeland Security. Chertoff is altijd een groot voorstander van de bodyscanner geweest. De Amerikaanse overheid heeft al ruim 40 miljoen dollar aan Rapiscan betaald voor het plaatsen van bodyscanners.

Onlangs liet een Amerikaanse professor nog weten dat de kans om kanker door een bodyscanner te krijgen net zo groot is als het opblazen van een vliegtuig door een terrorist.

Bron: http://www.security.nl/artikel/35203/1/Bodyscannerfabrikant_besteedt_miljoenen_aan_lobbyen.html


22 november 2010

WikiLeaks: nog 3 miljoen geheime stukken



De klokkenluiderssite WikiLeaks is van plan bijna drie miljoen geheime documenten te publiceren. Dat heeft de organisatie op Twitter laten weten. Wanneer de stroom nieuwe documenten op internet te lezen is en waar de stukken over gaan, wordt niet gezegd.

Het aantal van drie miljoen is zeven keer hoger dan de 400.000 documenten van het Amerikaanse leger over de oorlog in Irak, die WikiLeaks vorige maand op de site zette. Het zou de derde keer zijn dat de site een omvangrijke reeks geheime documenten publiceert. In juli werden al 77.000 stukken over de oorlog in Afghanistan naar buiten gebracht.

Vorige week vaardigde Zweden een arrestatiebevel uit tegen de oprichter en leider van de site, Julian Assange (39). De Australiër wordt beschuldigd van onder meer één verkrachting en drie gevallen van seksuele intimidatie in en rond Stockholm.

Bron: http://sp00kje.nl/?p=3609


21 november 2010

Vereenzelviging



Wanneer je je vereenzelvigt met een
positie vanuit je denken
en dan verkeerd bent zal je
gedachten-gebaseerd gevoel van jezelf zich
hevig bedreigd voelen om vernietigd te worden

Jij als ego kan het niet permiteren
van verkeerd te zijn...
verkeerd zijn is sterven
Oorlogen zijn hiervoor uitgevochten
en ontelbare relaties vebroken.

Ego en Bewustzijn



Het moment dat je bewust word
van het ego in jou
is het niet langer ego
maar een oud geconditioneerd
denk-patroon.

Ego betekent onbewust zijn
Bewustzijn en ego kunnen
niet samen bestaan.

Wie ben Ik?



Wat een bevrijding om in te zien
dat ik niet 'de stem in mijn hoofd' ben
Wie ben ik dan wel?
Degene die dit ziet!

Altijd het juiste



Het leven geeft je juist die ervaringen
die het meest bijdragen tot de
evolutie van je bewustzijn.

Het denken



De grondoorzaak van ongelukkigheid
is nooit de situatie zelf
maar je gedachten die je erover hebt.

De onsterfelijkheid van zijn



Je kan enkel verliezen wat je hebt
Maar je kan niet verliezen wat je bent.

Herkenning van Liefde



Liefhebben betekent jezelf
herkennen in de ander.

20 november 2010

100 naaktbeelden bodyscanner gelekt



In augustus werd bekend dat de Amerikaanse overheid 35.000 bodyscanner afbeeldingen had opgeslagen, waarvan een deel nu is geopenbaard. In eerste instantie liet het Ministerie van Homeland Security weten dat het geen afbeeldingen opsloeg. Het Electronic Privacy Information Center (EPIC) spande een rechtszaak tegen de United States Marshals Service aan en ontving honderd afbeeldingen.

Weblog Gizmodo diende een WOB-verzoek in en ontving ook honderd afbeeldingen. Daarop zijn wel de identificerende eigenschappen verwijderd. Daarnaast was de bodyscanner op de "minst gênante" instelling ingesteld.

"Het lekken van deze foto's demonstreert niet alleen de beperkingen van deze specifieke machine, maar ook van millimeter wave en x-ray backscatter bodyscanners die over het hele land gebruikt worden. Dat we deze afbeeldingen kunnen zien, garandeert dat anderen soortgelijke afbeeldingen in de toekomst zullen zien. Als je mazzel hebt, is het misschien zelfs een foto van jou of je gezin", aldus Gizmodo.

Bron: http://www.security.nl/artikel/35145/1/100_naaktbeelden_bodyscanner_gelekt.html

Stichting Bescherming Burgerrechten wil alerte burger



Op 10 december wordt de Stichting Bescherming Burgerrechten officieel aan het Nederlandse publiek voorgesteld. Het platform werd een jaar geleden tijdens het "De Gescande Mens" symposium opgericht. Daar werd gesteld dat op dit moment in Nederland de oplossing van veel problemen in de zorg, in de publieke ruimte, de opvoeding en de spanningen tussen bevolkingsgroepen wordt gezocht in de aantasting van klassieke burgerrechten en met name privacy, omdat dat preventief zou werken.

Tijdens het symposium kwamen ook vragen naar voren als: hebben Nederlanders nog wel de exclusieve beschikking over hun eigen lichaam, hun eigen identiteit en dus ook over hun gegevens, mogen zijn zich nog wel vrij bewegen en met anderen van gedachten wisselen zonder repercussies van bovenaf? Mogen mensen zich nog wel vrij ontwikkelen door middel van vallen en opstaan? Hoe zit het met autonomie en zelfbepaling? Hoe verdacht is de gewone burger eigenlijk nu al?

Waakzaamheid
Het toen opgerichte Platform Bescherming Burgerrechten moet een ontmoetingsplek worden voor diverse burgerbewegingen die zich bezig houden met privacy in ruime zin en met de aantasting daarvan, waaronder Bits of Freedom, Ouders Online, Privacy First en Vrijbit. Het platform wil burgers vooral uitdagen om zelf waakzaam te zijn als het om hun eigen fundamentele rechten en in het bijzonder aan privacy gerelateerde rechten gaat.

Bron: http://www.security.nl/artikel/35156/1/Stichting_Bescherming_Burgerrechten_wil_alerte_burger.html

Haarp: Verwezelijkingen 2009 en geplande experimenten 2010-2011 inclusief ontketening instabiliteit van de ionosfeer



Het niet-geclassificeerde DARPA-budget van 2011 heeft
een hoogtepunt bereikt na de recente verwezelijkingen
van talloze projecten waaronder de High frequency auroral
research program (HAARP).
Het budget werd voorgesteld in februari 2010.
Het HAARP project word door vele mensen verdacht
van weermanipulatie en andere technische capaciteiten.

De huidige investeringen van productievernieuwing
bij DARPA komt op een totaal van 200 miljoen dollar
per jaar en maar liefst 1 miljard dollar de komende 5 jaar.

De plannen van het HAARP project worden beschreven
in de rubriek: Materialen en apparaten van atomische schaal
in het document van begroting fiscale jaar 2011
van het Ministerie van defensie.

Lees hier de volledige technische details:

Bron: http://wemustknow.net/2010/10/haarp-2009-accomplishments-2010-2011-planned-experiments-include-triggering-ionospheric-instabilities/

http://beforeitsnews.com/story/209/277/HAARP:_2009_Accomplishments,_2010_2011_Planned_Experiments_Include_Triggering_Ionospheric_Instabilities.html

19 november 2010

Vrij van verlangen



De vrijheid van het verlangen
naar een antwoord
is essentieel tot inzicht
van een probleem.

Samen stromen



In echte dialoog zijn beide
partijen bereid tot verandering.

De Farmaceutische industrie en de gestolen toekomst van onze kinderen



Een pharmaceutisch bedrijf kan zijn aandeelhouderswaarde alleen maar vergroten door meer medicijnen te verkopen maar dat is in strijd met de werking van die medicijen. Want met werkende medicijnen raak je je klanten kwijt: gezonde mensen hebben geen medicijnen nodig. Beter maken is dus niet de bedoeling, ook al moet daarvoor een onwerkzaam medicijn worden verkocht. De markt wordt tegenwoordig dan ook overspoeld met medicijnen die niet werken of meer ongewenste werkingen hebben dan gewenste werking,zoals voormalig wetenschapper Dr John (Rengen) Virapen,2,3,4 verklaarde die na 35 jaar in dienst te zijn voor de farmaceutische industrie (Eli Lilly) ontslag heeft genomen om het publiek te waarschuwen over de gevaarlijke motieven en kwade praktijken van de farmaceutische industrie en psychiatrische medicijnen.

Wist je dat:

• grote farmaceutische bedrijven ± € 35.000 per jaar per praktiserende arts besteden om de arts ertoe te bewegen hun producten voor te schrijven?

• meer dan 75 procent van de vooraanstaande wetenschappers in medicijnen betaald wordt door de farmaceutische industrie?

• er voor veel nieuw toegelaten medicijnen alleen kortetermijnonderzoek is gedaan en dat niemand de effecten kent op patiënten die de medicijnen over langere periode of zelfs de rest vanhun leven gebruiken?

• de farmaceutische industrie ziekten verzint en ze met doelgerichte marketingcampagnes promoot om de afzetmarkt voor hun producten te vergroten?

• er medicijnen in de handel zijn, waarbij omkoperij een rol speelde bij het goedkeuringsproces? (lees: Bijwekingen waarvan sommige dodelijk kunnen zijn.)


Vaccins

In het rijtje onzinnige medicatie's vallen ook het griep-vaccin & het Gardasil-vaccin. HPV zou zogenaamd een virus zijn dat baarmoederhalskanker veroorzaakt en HPV-vaccinaties zouden je daartegen beschermen. De chemische samenstelling van het Gardasil-vaccin voor baarmoederhalskanker is onbekend, en wettelijk verboden ! . De bijwerkingen kunnen de dood tot gevolg hebben ,de kans op baarmoederhalskanker is onder Gardasil-gebruikers bijna 50% hoger. Uit een document uit 2006 blijkt dat vrouwen (die HPV-seropositief zijn / een onschadelijke HPV besmetting hebben) en behandeld worden Gardasil veel en veel meer kans hebben baarmoederhalskanker op te lopen dan vrouwen die geen Gardasil gebruiken, daarbovenop geeft de Amerikaanse regering toe dat ze door middel van injecties overdraagbare ziekten verspreiden !!!!! De Gardasil activeert het onschuldige HPV naar een schadelijke toestand. Het is feitelijk komen vast te staan dat onder voorzittersschap van José Manuel Barroso op 20 september 2006 door 25 Eurocommissarissen (één per lidstaat), zonder voorafgaand positief besluit van de verantwoordelijke ministers uit die 25 lidstaten, aan Sanofi Pasteur MSD vergunning is verleend voor de invoer van de Gardasil HPV-vaccins, daarom heeft NCF een klacht ingediend bij de Europese commissie (lees: Klacht aan de Europese Commissie )
Ritalin en/of Concerta

Ritalin is een amfetamineproduct, oftewel een hard drug. Het werd gesynthetiseerd in 1944 en werd geïdentificeerd als een stimulerend middel! De stof werd genoemd naar Rita, de vrouw van de uitvinder, de CIBA-chemicus Leandro Panizzon. Pikant detail: toen in Vlaanderen Ritalin op de markt verscheen, moest de naam gewijzigd worden omdat RIT = Recherche et Industrie Thérapeutique reeds bestond (voormalig Glaxo Smith Kline) en hierdoor werd het uiteindelijk ‘Rilatine®’ Dus alléén in België wordt deze gewijzigde naam toegepast…).

Een studie van het Brookhaven National Laboratory (BNL), gepubliceerd in the Journal of the American Medical Association (JAMA) bevestigt niet alleen de gelijkenis van ritalin met cocaïne, maar concludeert bovendien dat bij een bepaald gebruik de werking van Ritalin op het dopaminesysteem in de hersenen, 30 maal sterker is dan dat van cocaïne; het middel blijkt bovendien de weg naar latere verslavingen te vergemakkelijken.

Pikant détail: in hun onderzoekingen met primaten (apen) naar de effecten van amfetaminen op de hersenen, maken wetenschappers liever gebruik van Ritalin, dan van cocaïne…

De negatieve lange termijn effecten van ritalin gebruik op de zich ontwikkelende kinderhersenen – deze zijn pas na het 21ste levensjaar volgroeid – zijn allang bekend, maar worden nog altijd niet eerlijk en open naar buiten gebracht. De reguliermedische nieuwsgierigheid daarnaar is zeerbeperkt: de financiële belangen van Big Farma zijn groot, en op een vraag die men niet stelt, hoeft geen antwoord te worden gevonden. In Amerika heeft Ritalin inmiddels de bijnaam ’kindercocaïne’ (Kiddie Coke) verworven, pillen en recepten worden levendig verhandeld.

De Belgische apotheker Fernand Haesbrouck laat in zijn boek ‘ADHD-medicatie, medische megablunder’ niets aan duidelijkheid te wensen over omtrent de werking in de hersenen van methylfenidaat (Ritalin en Concerta). Dit zijn stoffen die piperidylbenzilaatesthers zijn, werken hallucinogeen en vernietigen de receptoren in de hersenen.

Inmiddels laat de Amerikaanse praktijk van Ritalin-gebruik al tal van verschijnselen zien van depressie, agressief en gewelddadig gedrag (schietpartijen op scholen), overlijden door hartbeschadigingen, en gevallen van zelfdoding. De lijst van ’bijwerkingen’ (lees: de onvermijdbare ongewenste negatieve effecten van lichaamsvreemde chemische substanties) is schier eindeloos, en beschrijft vaak exact die elementen waartegen het middel juist wordt ingezet…


Bron: http://sites.google.com/site/nocancerfoundationnl/big-farma



Het is officieel: de Mexicaanse griep was een farmaceutische leugen



De Mexicaanse griep was een ideale manier voor de farmaceutische industrie om aan angst geld te kunnen verdienen. Dat werd natuurlijk al heel erg lang geroepen door mensen op alternatieve nieuwssites, maar nu nemen zelfs mainstream "nieuwssites" deze berichtgeving over. Nieuwsuur laat weten dat de geheel onterechte benaming "pandemie" ervoor gezorgd heeft dat mensen abusievelijk in paniek zijn geraakt, waarna zij zich als brave lammeren door hun eigen overheid lieten voorliegen en inspuiten met "medicijnen" die voor onder meer dodelijke slachtoffers en kwalen als narcolepsie bleken te zorgen.

De redactie van HGN vraagt zich af wat de consequenties voor mensen als Ab Klink en Ab Osterhaus zullen zijn maar heeft al wel een donkerbruin vermoeden. Waarschijnlijk krijgen deze twee heren die meer hebben met het spekken van de portemonnees van de farmaceutische sector dan met de gezondheid van de burgers die hun "salarissen" betalen gewoon een lintje van Baas Bea. En de door de farmacie gesponsorde tropische vakanties zullen door beide Abs ondertussen wel reeds verzilverd zijn.


Bron: http://hetgekleurdenieuws.nl/artikel/het_is_officieel_de_mexicaanse_griep_was_een_farmaceutische_leugen


De eeuwige waarheid



In deze wereld zal haat nooit beëindigd worden door haat, maar door liefde; dit is een eeuwige waarheid...

Overwin woede met liefde, overwin het kwade met het goede.

Overwin de vrek met vrijgevigheid, overwin de leugenaar met de waarheid


Inzicht van overheersing



Zolang u uzelf niet begrijpt, zolang u uw eigen diepte niet peilt, kunt u overheerst worden en gegrepen worden in het rad van voortdurende strijd.

Helder zien



Het denken moet leeg zijn om helder te kunnen zien.

Werkelijk zien



Zitten, glimlachen, naar de dingen kijken en ze werkelijk zien,
dat vormt de basis van vredeswerk.

Vrede en Geluk in het NU


Als je denkt dat vrede en geluk ergens anders zijn en je rent er achteraan, zul je nooit aankomen. Alleen wanneer je beseft dat vrede en geluk hier in dit moment beschikbaar zijn, zul je in staat zijn je te ontspannen.
In het dagelijks leven is er zoveel te doen en zo weinig tijd. Je voelt je misschien gedwongen de hele tijd te rennen. Stop er gewoon mee! Raak de diepste grond aan van het huidige ogenblik en je zult ware vrede en vreugde aanraken.

Dualiteit



Twee personen hebben hebben
heel je leven in jou geleefd

Het ene is Ego
Vragend, hysterisch, berekend en controlerend...

Het andere is het verborgen spirituele wezen
waarvan je haar stille stem van wijsheid
zelden hebt geluisterd

De innerlijke getuige



Terwijl we onze ervaringen en problemen
verstandelijk aan het uitleggen zijn
Luistert onze innerlijke getuige
zonder oordeel naar de klanken
van het uitgesproken woord

Wie aandacht heeft voor de
innerlijke getuige
voelt meteen de relativiteit van
de woorden die uit het begrip komen

Wanneer woorden niet meer gevoed
worden door het begrip
valt alles automatisch op zijn plaats:

Je ware innerlijke getuige zijn

18 november 2010

We zijn het gelukkigst wanneer we ‘in het Nu’ leven



Mensen zijn vaak niet met hun gedachten bij de taken waar ze mee bezig zijn en dat leidt tot ongelukkige gevoelens. Tot die conclusie komen Amerikaanse wetenschappers in een nieuw onderzoek.

Een gevoel van geluk ontstaat vooral wanneer we gefocust zijn op het hier en nu. Maar in het dagelijks leven denken mensen 46,7 procent van de tijd aan andere zaken dan waar ze op het moment mee bezig zijn.

Dat schrijven onderzoekers van de Universiteit van Harvard in het wetenschappelijk tijdschrift Science. “Menselijke wezens hebben het unieke vermogen om zich te concentreren op zaken die al gebeurd zijn, of nog moeten gebeuren”, verklaart hoofdonderzoeker Matthew Killingsworth in de Britse krant The Guardian. “Dit zorgt ervoor dat we kunnen reflecteren en lering kunnen trekken uit ons verleden. En het stelt ons ook in staat om een voorstelling te maken van dingen die misschien nooit zullen gebeuren.” “Het lijkt er op dat mensen dit vermogen vaak gebruiken op een manier die niet productief is en die gevoelens van blijdschap doet afnemen”, aldus Killingsworth.

De onderzoekers kwamen tot hun bevindingen door de activiteiten en gevoelens van 2250 proefpersonen elke dag te registreren met behulp van een applicatie op de iPhone. Het programma confronteerde de deelnemers overdag op willekeurige tijdstippen met vragen over hun bezigheden en gedachten. Ook moesten de proefpersonen steeds aangeven hoe gelukkig ze waren op een schaal van 1 tot 100.

Het onderzoek wees uit dat het geluksgevoel van mensen meer wordt beïnvloed door hun gedachten dan door hun activiteiten. Volgens de wetenschappers leiden afdwalende gedachten vaak direct tot negatieve stemmingen.

De belangrijkste conclusie van het onderzoek is dat het van belang is om geheel in het Nu te leven en niet aldoor te peinzen over datgene wat reeds gebeurd is of kan gaan gebeuren. Op deze manier ben je meer in balans en kan je gelukkiger leven.

Bron: http://www.happynews.nl/2010/11/15/we-zijn-het-gelukkigst-wanneer-we-in-het-nu-leven/

De illusie van Bezit



Als het hele bestaan één is
Als het bestaan zorgt draagt
voor dieren, bomen, bergen, oceanen
-van het kleinste grassprietje tot de grootste ster-
zal het voor jou ook zorg dragen!

Waarom bezitterig zijn?
Bezitdrang toont enkel dit:
dat je het bestaan niet vertrouwt
Je moet aparte zekerheid regelen voor jezelf
veiligheid voor jezelf...
je vertrouwt het bestaan niet

Non-bezitsdrang betekent
vertrouwen in het bestaan
Er is geen reden tot bezit
het geheel behoort ons al toe



Jij bent het universele bewustzijn


Jij bent universeel bewustzijn
zichzelf dromend als individu
Men kan dit niet leren
Je moet dit herkennen voor jezelf.

ZIJN is geen verworvenheid


Zijn is geen verworvenheid!
Je hoeft niets te veranderen of te doen om te zijn.
Je ware zelf is ondoorgrondelijk en
gaat voorbij kennis
Het kan niet gevonden worden in de objectieve
zin of beoordeelt als fenomeen.
Zijn is het vormloze veld
van waaruit de drang naar zoeken voortkomt
JE BENT HET AL!
Er is geen speciale kwaliteit van
dat wat je al bent
dus voeg er niets aan toe.
Vanuit dit eeuwige moment
komt geluk, vrede en mededogen voort.

De nieuwe aarde is geen utopie


Is het idee van een nieuwe aarde niet het zoveelste utopische visioen? Helemaal niet. Alle utopische visioenen hebben dit gemeen: de mentale projectie van een tijd in de toekomst waar alles goed met ons is, waar we gered worden, waar vrede is en het einde van onze problemen. Er zijn veel van zulke utopische visioenen geweest. Sommige ervan eindigden in teleurstelling, andere in een ramp.
In de kern van alle utopische visioenen zit een van de belangrijkste structurele stoornissen van het oude bewustzijn: verlossing verwachten van de toekomst. Het enige bestaan dat de toekomst feitelijk heeft is als gedachtevorm in je verstand, dus als je verlossing verwacht van de toekomst, verwacht je die onbewust van je verstand, je bent gevangen in vorm en dat is ego.
'En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde', zegt de profeet in de Bijbel.' De grondslag van een nieuwe aarde is een nieuwe hemel - het ontwaakte bewustzijn. De aarde - de uiterlijke werkelijkheid - is daarvan slechts de uiterlijke afspiegeling. Het ontstaan van een nieuwe hemel en bij implicatie een nieuwe aarde zijn geen toekomstige gebeurtenissen die ons eens gaan bevrijden. Niets zal ons bevrijden, omdat alleen het huidige moment dat kan. Dat inzicht is het ontwaken. Ontwaken als toekomstige gebeurtenis heeft geen betekenis, omdat ontwaken de verwezenlijking van Tegenwoordigheid is. De nieuwe hemel, het ontwaakte bewustzijn, is dus met een in de toekomst te verwezenlijken toestand. Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde komen op dit moment in je op en als ze met op dit moment in je opkomen, zijn ze niet meer dan een gedachte, in je hoofd en komen ze dus helemaal niet op. Wat zei jezus tegen zijn discipelen? '... het Koninkrijk Gods is bij u."
In de Bergrede deed jezus een voorspelling die tot op heden door maar weinig mensen begrepen is. Hij zegt: 'Zalig de zachtmoedigen, want zij zullen de aarde beerven." Wie zijn de zachtmoedigen en wat betekent het dat ze de aarde beerven?
De zachtmoedigen zijn de mensen zonder ego. Het zijn de mensen die ontwaakt zijn voor hun essentiele, ware natuur als bewustzijn en die essentie in alle 'anderen', alle levensvormen herkennen. Ze leven in de overgegeven toestand en voelen zo hun eenheid met het geheel en de Bron. Ze belichamen het ontwaakte bewustzijn dat alle aspecten van het leven op onze planeet verandert, ook de natuur, omdat het leven op aarde onlosmakelijk verbonden is met het menselijke bewustzijn dat het ziet en erop inwerkt. In die zin zullen de zachtmoedigen de aarde erven.
Er ontstaat een nieuwe soort op de planeet. Deze ontstaat nu en jij bent die nieuwe soort!


Bron: http://krachtveld.nl/EckhartTolle/eckhart_tolle.html

De crisis als impuls tot zelfverwezenlijking


De crisis als impuls tot zelfverwezenlijking

Het woord crisis roept over het algemeen onprettige gedachten en gevoelens op. Het gaat niet goed en er verandert iets, wat over het algemeen een oncomfortabel gevoel geeft. Wat nu als we de crisis eens beschouwen als een impuls, een impuls tot een verandering ten goede wat een comfortabel gevoel geeft? Net zoals je je brein de instructie kunt geven de positieve elementen van een vervelende gebeurtenis op te sporen, zo kun je dat natuurlijk ook doen bij de beleving van een crisis.

Wat betekent crisis?
Het woord crisis kent meerdere betekenissen. Een betekenis die veelvuldig voorkomt, spreekt van een crisis na een bepaalde periode van afnemende economische groei. Een betekenis die voornamelijk is gebaseerd op geld, economische omstandigheden en vooral groei van welvaart.

Een nieuw inzicht kreeg ik bij het bekijken van de show ‘Zonder pardon’ van Theo Maassen, waarin het onder andere ging over crisis. Volgens de dikke Van Dalen wordt crisis beschreven als ‘een toestand waarin oude leefgewoonten ontoereikend zijn voor een harmonieuze oplossing van gerezen problemen’. In deze omschrijving wordt niet specifiek over geld of economische omstandigheden gesproken. Die zijn maar een onderdeel van de ontstane problemen. In deze verwoording ligt de nadruk op gerezen problemen die zowel materieel als immaterieel van karakter kunnen zijn.

In deze laatste omschrijving van crisis kun je de benoeming oude leefgewoonten zien als gewoonten die volgens een bekend patroon verlopen, je spreekt eigenlijk van een gewoontepatroon. Gerezen problemen kun je ervaren als veranderende omstandigheden. Blijkbaar voldoen de gewoontepatronen niet meer om met de veranderende omstandigheden om te kunnen gaan, zodanig dat er oplossingen worden gevonden die tot tevredenheid leiden.

Waar het om draait
Als je er wat dieper op ingaat dan zijn veranderende omstandigheden eigenlijk niet eens het probleem. Waar het om draait is welke betekenis je geeft aan de veranderende omstandigheden? Er gebeurt iets en je ontdekt dat je de gerezen problemen niet meer kunt oplossen. Wat doet dit met je?

Stel, je hebt onbewust de behoefte om financiële zekerheid te hebben. Een dergelijke behoefte kun je op allerlei manieren verwezenlijken, zoals geld sparen tegen een zo hoog mogelijke rente, een vaste baan hebben met een arbeidscontract voor onbepaalde duur of voldoende verzekeringen afsluiten. Gaat er dan ineens een bank failliet en verlies je daardoor een behoorlijke som geld, dan is het faillissement en het verliezen van het geld een gebeurtenis. Deze gebeurtenis roept iets op in jezelf, een gedachte of een emotie, waardoor je een bepaald gevoel krijgt over die gebeurtenis.

Behoeften
Mensen hebben allerlei behoeften, iets wat je nodig hebt. Van sommige behoeften zijn we ons volledig bewust, bijvoorbeeld de behoefte aan water als je dorst hebt. Van andere behoeften zijn we ons vaak niet bewust, de zogenaamde onbewuste behoeften. Je kunt hierbij denken aan de onbewuste behoefte aan: zekerheid, waardering, liefde of erkenning. Omdat je ernaar streeft elke behoefte die je hebt te realiseren, dus ook je onbewuste behoeften, zul je datgene doen waarmee dat mogelijk wordt. Je bent dus bezig met het realiseren van allerlei behoeften en ineens gebeurd er iets waardoor de vervulling van die behoefte bedreigd wordt. Help! En vervolgens merk je ook dat je controle verliest en je met je bekende gewoonten niet in staat bent het gerezen probleem op te lossen. Paniek!

Reageren of even tot 10 tellen
Het is dan heel voor de hand liggend om te reageren op zodanige manier waarbij je erop bent gericht de gevolgen van de gebeurtenis ongedaan te maken. Hierbij kan het zijn dat je een nieuwe gewoonte ontwikkelt die in voorkomende situaties voldoende werkt.

Een uitgangspunt kan zijn dat alles gebeurt met een bedoeling. Een dergelijke zienswijze is een uitnodiging om eens van perspectief te veranderen en meerdere kanten van de medaille te ontdekken en te zien. Op het moment dat je een heftige reactie als gevolg van een bepaalde gebeurtenis in jezelf bemerkt, is een meer relevante vraag die je jezelf kunt stellen, ‘wat gebeurt er nu met me en tot welke inzichten kan ik komen’? Het durven stellen van een degelijke vraag leidt er al toe dat je je perspectief verandert en aandacht gaat hebben voor nieuwe inzichten.

Groei en ontwikkeling
Als een crisis betekent dat er dusdanige problemen zijn opgetreden waarbij de bekende manieren om ermee om te gaan ontoereikend zijn, dan hoeven we niet in paniek te raken, dan kunnen we er ook voor kiezen om nieuwe wegen te vinden. Dit kunnen bijvoorbeeld nieuwe ontwikkelingen en technologieën zijn om meer duurzaam te zijn. Je zou kunnen zeggen dat zonder patroondoorbreking geen groei en ontwikkeling mogelijk is.

Op het moment dat je als mens ten gevolge van een crisis bijvoorbeeld wordt geconfronteerd met je eigen onzekerheden, angsten en boosheid, dan kun je nieuwe manieren vinden om dit te compenseren en er geen hinder van te hebben. Aan de andere kant kan het ook een impuls zijn om die onzekerheid, angst of boosheid eens te onderzoeken en na te gaan hoe je die kunt wegnemen. Dit mag je het pad tot zelfverwezenlijking noemen. Manieren vinden om in overgave en vertrouwen je gevoel en intuïtie te kunnen volgen en hierbij vreugde te ervaren.

Heb je waardering van anderen nodig om je goed genoeg te voelen? Je mag ook jezelf waarderen om wie je bent, je bent immers goed zoals je bent. Ben je op zoek naar financiële zekerheid en voel je je onzeker nadat je aandelen in waarde zijn gekelderd, of je jaarcontract niet wordt verlengd? Je mag ook leren vertrouwen op jouw kunnen. Ervaar je frustratie of boosheid omdat mensen niet altijd aan jouw verwachtingen voldoen? Je mag ook anderen en situaties accepteren zoals die zijn.

Zelfverwezenlijking
De woorden ‘reactief’ en ‘creatief’ hebben precies dezelfde letters. Reactief geeft aan dat er doorgaans direct en instinctief vanuit een gewoontepatroon wordt gereageerd. Creatief geeft aan dat er de tijd wordt genomen om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken en nieuwe oplossingen worden gevonden.

Als er in tijden van een crisis dan toch een keuze mogelijk is, dan kun je jezelf bijvoorbeeld ook afvragen: “hoe helpt de crisis mij een beter mens te worden”, of “hoe kan ik meer in vertrouwen zijn en stoppen met controle houden en mezelf bewijzen dat ik iets waard ben”, of “hoe kan ik meer vanuit authenticiteit en mijn vermogens functioneren”?

Er is altijd een perspectief tot groei en ontwikkeling. Wat is uw perspectief?

© Indigo Coaching 2010

Bron: http://www.indigo-coaching.nl/inspiratie/ontwaken-van-bewustzijn/de-crisis-als-impuls

Bevrijding van het mechanische Ego


De mechanische mens

Daar sta je dan. Met een ‘stam’ in je brein die je waarneming van de wereld drastisch filtert en ingesleten neuronensporen als vertakkingen van die ‘stam’ die je respons op je beperkte waarnemingen programmeren, ondersteund door verslavende chemische stoffen die de intensiteit van de ‘hitte’ bepalen. Dit heet de ‘mechanische mens’. Het grappige is dat we helemaal verslingerd zijn aan onze ‘mechanismen’. We noemen ze namelijk ‘ik’. De hierboven geschetste programmering geeft ons een ik-gevoel: een begrensde en gedefinieerde identiteit met ‘hitte’ als verslavend element. Zo’n identiteit sluit aan bij het lichaam en dat geheel voelt veilig zelfs als de ervaring onprettig is. Daarom willen we die identiteit zo graag voeden, verdedigen en uitbreiden. En de wereld van alle dag bewijst het: het is de mensheid van dit moment.

Disidentificatie

Disidentificatie is niks anders dan je geleidelijk bewust worden van de ‘mechanica’ van je ego-bewustzijn. Een bewustzijn dat op afstand toekijkt en waarneemt hoe datgene dat je ‘ik’ noemt, functioneert. Een onafhankelijke, onvoorwaardelijke en liefdevolle getuige die niet anders doet dan zich bewust zijn van het mechanische bewustzijn. Een meta-bewustzijn. Via dit bewustzijn komt het onderzoek op gang waarom datgene dat zich ‘ik’ noemt, juist die gedachten en gevoelens heeft en juist die handelingen verricht als reactie op ervaringen. Bovendien neemt dit bewustzijn waar welke ervaringen wel en welke niet worden gefilterd.

Het is dit meta-bewustzijn dat de ervaring van het mechanisch bewustzijn ervaart.

Bron: http://www.bronbewustzijn.eu/index.php?mode=CONTENT&pID=41

10 november 2010

Nieuwsbrief Marcel Messing November 2010


Bijna dagelijks horen we over allerlei schandalen en catastrofes. Het is in de ware zin des woords een tijd van ‘Apocalyps’, een Grieks woord dat letterlijk ‘ontsluiering’ betekent.
De torenhoge leugens die de mens overschaduwen en zijn waardigheid trachten af te nemen storten in, in een zeer snel tempo. Er gaat bijna geen dag meer voorbij of er komt iets boven water. Niet voor niets is het de tijd van de ‘Waterman’, een periode waarin op grote schaal allerlei oorzaken hun gevolgen tonen. Er waait letterlijk en figuurlijk een storm door de wereld, die het door de eeuwen heen vertroebelde water maar al te vaak hoog opzweept.
De ‘heilige huisjes’ van de kerk storten in en mensen worden geconfronteerd met zaken die ze nimmer hadden vermoed, maar die al lange tijd aan de gang zijn.
Het oude politieke systeem staat in vele landen onder hoge druk. Zij die het oude willen handhaven, manipuleren de gevoelens van mensen en polariseren op soms botte wijze bepaalde geloofssystemen of denkhoudingen. Van een echte dialoog, waarbij zaken met elkaar besproken of uitgewisseld worden, is dan helemaal geen sprake.
De wereldeconomie balanceert op de rand van de afgrond en ook dit jaar kwamen er talloze corruptieschandalen en bonusschandalen in de financiële wereld aan het licht.

De economische reus wankelt op zijn kleien voeten. Tallozen zien in dat de ‘change’ niet van buiten ons kan komen, maar van binnen in ons.
Terwijl een vergroving van maatschappelijk handelen toeneemt, respect voor elkaar minder wordt en velen zich tot speelbal laten maken van politici die eigen belangen nastreven of pion werden in een groter spel dat ze zelf niet overzien, vindt versneld alom een démasqué plaats dat zijn weerga niet kent.
Niet alleen werden en worden er vele torens van leugen, macht, geweld en onderdrukking gebouwd, van waaruit de machtigen der aarde regeerden en regeren (in samenwerking met krachten die boven de toppen van de torens uitstijgen en vaak de basis vormen van sommige geheime genootschappen en loges), maar ook dreigt de mens het inzicht in de kosmische wetten, het zicht op het geheel, te verliezen waardoor hij in een tijd van verwarring en onzekerheid een makkelijke prooi kan worden van valse leraren en profeten.

Zeer velen hebben hun vertrouwen in de kerken opgegeven. Velen zien ook geen alternatief meer in moskee, synagoge of tempel. Ze willen absoluut verdraagzaam zijn naar andersdenkenden, maar stellen zich wel steeds meer de vraag wie de goden zijn achter alle godsdiensten. Goden die hun gelovigen leren dat alleen bij hen dé waarheid te vinden is, maar die tegelijkertijd de oorzaak blijken te zijn van zoveel conflicten, ruzie, strijd en oorlog.
Bij een groeiend aantal mensen ontwaakt het besef dat onze ware natuur kosmisch is, niet gebonden aan een geloofsovertuiging, een godsdienst.

Heel de kosmos is onze tempel. Alle sterren zijn onze kroonluchters. De bomen in de wouden zijn onze pilaren, de geur van de bloemen op de velden is onze wierook. De ruwe ongeslepen stenen vormen tezamen een altaar van alom aanwezigheid en de stromende rivieren zingen samen met de vogels het lied ter ere van het Ene, van de Ene.

Tussen ons en de waarheid die we onvergankelijk zijn, is geen plaats voor middelaars tussen hemel en aarde. De dominee, rabbi, moela, ayatollah, priester, bisschop of paus vinden slechts dan een bestaansrecht als de mens in vertwijfeling raakt over wie hij werkelijk is. Hoe vaak echter blijken geestelijke ‘leiders’ blinden te zijn die blinden leiden? Maar al te vaak staan zij tussen de mens en het Onnoembare in, als een ‘steen des aanstoots’. Godsdienst heeft de meeste oorlogen en de meeste oorlogsslachtoffers op haar naam staan. In naam van God zijn honderden miljoenen afgeslacht. En dat alles gebeurt nog steeds. Iedere dag opnieuw. Een tomeloos lijden.

Wie echter de geur van liefde proeft, wie geraakt wordt door het innerlijk licht, herkent dat alles wat buiten hemzelf gezocht wordt, ín hem volledige aanwezig is. Hier en nu.

Te lang heeft de mens op krukken gelopen. Te lang is hij onwetend gebleven over de eeuwenoude krachten die achter het wereldtoneel de mens manipuleren. Deze krachten leveren in onze tijd een vaak meedogenloze strijd om hun oude torens van macht en uitbuiting te kunnen handhaven. Soms blazen ze torens die tot de hemel reiken op, om terreur over de aarde te zaaien. In dit klimaat van angst en onzekerheid treden er ondertussen vele valse leraren en Christussen op. Om ons opnieuw te boeien, te knechten en ons in hun netwerk van religieuze ideologieën vast te kunnen houden.
Wolven zijn het in schaapskleren. Sommigen van hen zijn verbonden met geheime genootschappen. Hun methodes om de mens te bespelen zijn soms uiterst slim. Ze gebruiken zelfs esoterische woorden in hun occulte stelsels, beroepen zich op woorden van grote leraren en verwijzen naar heilige boeken (waar maar al te vaak op eenzijdige wijze uit geciteerd en geïnterpreteerd wordt).

Met behulp van
HAARP en andere geavanceerde technologie (Tesla-technologie bijvoorbeeld) is men al in staat om holografische beelden van de Boeddha of Jezus, de lang verwachte Maitreya of de ‘Iman Mahdi’ op het hemeldoek te projecteren. Er wordt al druk mee geëxperimenteerd. Het militair-industrieel complex beschikt over technieken waar de meeste mensen nog nooit van gehoord hebben. In mijn boek Worden Wij Wakker? is daar meer over te lezen (met name in hoofdstuk 3).
Heel wat lichtverschijnselen, zoals onlangs in Noorwegen, worden al toegeschreven aan de werkzaamheid van de wedergekomen Christus, vergezeld van vriendelijke buitenaardse broeders en zusters. Her en der worden heldere ‘sterren’ waargenomen die als een ‘ster van Bethlehem’ de komst van de lang verwachte Messias zouden voorafgaan. In een latere Nieuwsbrief zullen we hier nog op terugkomen.

De hoogste tijd om naar binnen te gaan, om af te dalen in de grot van ons hart. Het hart immers is de plaats waar de goddelijke essentie verblijft. Het is tijd om te overwegen wat het betekent dat het ‘koninkrijk’, het universele bewustzijn, ‘nader dan handen en voeten’ is, ja in ons zelf is, als het onvergankelijke Zelf.
Het is tijd om standvastig te blijven en ons innerlijk huis op de rots van waarheid, licht en liefde te bouwen.

De komende tijd zal ik via deze website van tijd tot tijd een nieuwsbrief schrijven vanuit het hart, terwijl er ook steeds enkele meditatieve teksten ter verdieping van ons innerlijke leven worden aangereikt.
Als u wilt: vermenigvuldig dan deze brief en de teksten voor hen die geen internet hebben en het op prijs stellen om dit alles te lezen. Laat het maar stromen. U hoeft mij hiervoor geen toestemming te vragen. In verband met de auteursrechten wel vermelden: © Marcel Messing.

Heel graag wens ik de lezer, mede namens Marijke, alle goeds, kracht en wijsheid toe.
De komende tijden zijn beslissend voor de evolutie van de mensheid, voor de evolutie van alle levende wezens op onze planeet en voor de planeet zelf.
Nu de dharma, de universele wet van rechtvaardigheid en waarheid, kreupel door de straten trekt, leugen gepresenteerd wordt als waarheid, is het van groot belang om trouw te blijven aan ons Zelf, aan de waarheid en de vrijheid die we zo intens zoeken en uiteindelijk grondeloos zíjn. Van daaruit kan gehandeld worden naar alle levende wezens, in mededogen en liefde.

Samen staan we sterk in Licht en Liefde.


© Marcel Messing

Bron: http://marcelmessing.intelly.nl/content.asp?m=M8&s=M58&l=NL

7 november 2010

Op blote voeten door het leven


Als voorbijganger
trek ik door het leven
op blote voeten
toch schoenen aan
de handen leeg
toch een wandelstok.

Wandelend door de wereld
zie ik mensen met open handen
en handen als vuisten
voeten die bewegen op de grond
maar de aarde niet raken
ogen die kijken
maar niets meer zien.

Als voorbijganger
trek ik door het leven.
Tussen eerste bloesemtak
en sneeuwkristal mijn stille stap.

De hemel trekt
aan kraanvogels voorbij,
de maan glanst zacht
in het ven zo stil.

Als voorbijganger
trek ik door het leven
zonder huis of thuis
woon ik overal.

Mijn voeten
wortelen nergens meer
toch raken ze de aarde
waar ik ook ga of sta.
De geest leeg
het hart in vrede
voetstappen in het mulle zand
geen enkel spoor.

Ik volg de stroom
de stroom volgt mij.
Ik zie de stroom
de stroom ziet mij.

Ik ben de stroom geworden,
het water, de eindeloze zee.
En terwijl het frisse water
over mijn blote voeten stroomt
vergaat de zee in mij,
verga ik zelf



Marcel

Pyreneeen 1998


3 november 2010

De aard van het denken



Het denken is altijd zoekend naar
nieuwe horizonten op zoek
naar bevrediging waarbij
nieuwe lasten worden opgenomen.
Onrustig voor verandering...
Hongerig voor avontuur...
loopt het denken het echte
toevluchtsoord voorbij:
'het zelf'
van waaruit alles voortkomt.

Het zoeken voorbij


Deze ontwaakte stilte
is toegankelijk voor iedereen
in dit moment
Het enige wat je hoeft te doen
is stoppen met je gedachten
te gebruiken om dit te zoeken...
je gedachten weten niet
waar dit te vinden is.

Het Oneindige NU!


Het beloofde land is hier!
Het eeuwige is hier.
Heb je ooit opgemerkt dat
je 'hier' nooit hebt verlaten,
behalve in gedachte?
Wanneer je terugdenkt aan
het verleden ben je niet echt
in het verleden.
Je 'herinnering' gebeurt hier!
Wanneer je aan de toekomst denkt
gebeurt de projectie van de toekomst
in gedachte hier.

Het Vuur van de waarheid


Om volledig tot inzicht te komen
dat je niets anders bent dan
ontwaaktheid
Moet je de waarheid meer willen ontdekken
dan je te willen veilig voelen.