= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


29 januari 2016

Ware individualiteit



Wij zijn het produkt van onze omgeving,
van onze cultuur, van ons klimaat,
van onze gewoonten, van onze tradities.

Dat alles heeft niets met individualiteit te maken.
Ik denk dat individualiteit alleen ontstaat wanneer
wij ten volle bewust zijn van deze inbreuk van
de omgeving en tradities die onze geest tot slaaf maakt.

Zolang 'ik' de voorschriften van de traditie,
van een bepaalde cultuur aanvaard,
zolang 'ik' de last van mijn geheugen en ervaringen tors
(die tenslotte het resultaat is van mijn conditionering)
ben ik geen individu, maar een produkt.


Jiddu Krishnamurti

Konjakwortel-extract: afvallen met Konjac Root & Glucomannan







Nee, konjak heeft niks te maken met de alcoholische drank cognac. De konjak is een ondergronds groeiende wortelknol van de plant ‘Amorphophallus konjac’ die veelvuldig wordt gebruikt in de Chinese, Japanse en Koreaanse keuken. Aldaar staat konjak ook wel bekend als:
  • Konjac & konnyaku
  • Devil’s Tongue + Voodoo Lily
  • Snake Palm en Elephant Yam
  • Konjaku-aardappel
  • Snow konjac tofu
Konjak wordt op grote schaal geteeld in China, Japan, Korea, Taiwan en Indonesië vanwege de lange, zetmeel-houdende, verticaal gezwollen wortelknol. De ovale konjakwortel wordt tot 25 centimeter breed en weegt tot 600 gram. De bovengrondse konjakplant is zeer herkenbaar. De kolossale bloem van de konjak bestaat uit een opvallende bloeikolf welke wordt omringd door een donkerpaars schutblad met een lengte tot +/- 60 centimeter. (bron)
Extracten van de wortel van de konjakplant worden steeds vaker verwerkt in dieetpillen en afslanksupplementen…


Konjak in de Aziatische keuken

De konjakknol wordt gebruikt als substituut voor bloem of meel, welk eveneens konjak wordt genoemd. Maar vooral ook als een plantaardig alternatief voor gelatine, genaamd konnyaku. Daarnaast wordt deze gelei op basis van konjak als verdikkingsmiddel gebruikt in gebonden (miso)soepen.
Japanse konnyaku-gel wordt gemaakt door konnyaku-meel te vermengen met calciumhydroxide en wordt voorverpakt verkocht in toko’s. Deze konjac-gelei is grijs van kleur en gelatineus van consistentie, en wordt door vele westerlingen niet bepaald als aantrekkelijk of smakelijk ervaren. Voor wat meer smaak wordt er nog weleens zeewier (hijiki e.a.) aan toegevoegd. Konnyaku vormt het belangrijkste bestandsdeel van ‘shirataki noodles’ en wordt o.a. verwerkt in ‘oden’ (Japans stoofpotje), gyudon (rijstgerecht) en sukiyaki (eenpansgerecht). En konjak wordt in dunne plakjes (sashimi) gegeten met miso-dipasaus.
Konjakgelei wordt vooral ook verwerkt in geconcentreerde vruchtensnacks (puddinkjes, ijsjes, snoepgoed) met een gelatine-achtige structuur. Omdat konjac-gelly niet zomaar uit elkaar valt in de mond, moet er goed op worden gekauwd. In bepaalde landen zijn snacks op basis van konnyaku verboden omdat kinderen er gemakkelijk in kunnen stikken. Tot slot is konjac een populair verdikkingsmiddel c.q. emulgator dat als hulpstof/additief wordt toegevoegd aan allerhande voedingsmiddelen onder E-nummer E425.
In het westen van de wereld, en dan met name Europa en Amerika, staat de konjak vooral bekend als afslanksupplement en als ingrediënt van dieetpillen…


Glucomannan

Het belangrijkste actieve ingrediënt van Konjak is glucomannan (GM) oftewel glucomannaan. Dit is een in water oplosbare polysacharide (complexe, onverteerbare suikerketen) die enorme hoeveelheden water in zich opslorpt. Konjakwortel bevat op basis van de droge stof tot maar liefst 40% glucomannaan. Het gehalte aan de glucomannaanvezel betreft dus plusminus veertig procent van het drooggewicht van de wortels/wortelknollen van de konjakplant.
De stof glucomannan wordt verkregen (geëxtraheerd) uit de knol van de konjak en staat zodoende ook wel bekend als konkakwortel-extract of ‘Konjac Root Extract’ (KRE).


Afslanken met konjakwortel-extract

Konjac-glucomannan (KGM) oftewel konjakwortel-extract is extreem rijk aan voedingsvezels. Konjakvezels zijn zeer viscoos/viskeus en hebben bovendien een grotere molecuulmassa dan iedere andere voedingsvezel. Zodoende nemen ze enorme hoeveelheden water in zich op, waardoor konjakvezels de maag vullen en hongergevoel tegengaan, zonder calorieën te leveren. In theorie is de konjak dus een natuurlijke afslankpil.
Talloze dieetpillen (Skinny Fiber, Lipozene, AppuLoss, Gerlinéa, ThermoCaps etc.) zijn dan ook gebaseerd op de werking van konjac oftewel konjak. Het gaat dan om het vezelachtige stofje glucomannan. Kijk maar eens op de achterkant van het potje van een willekeurige dieetpil. Vaak zit er dan naast glucomannan ook psyllium oftewel ‘vlozaad’ in het dieetsupplement verwerkt. (bron)
De populariteit van konjakwortelextract kreeg een enorme boost toen Dr. Oz en zijn gast Lisa Lynn zich extreem positief uitlieten over dit afslanksupplement tijdens een aflevering van ‘The Dr. Oz Show’.

Eigenschappen van konjakwortel-extract

Volgens talloze gezondheidsexperts en dieetgoeroes heeft konjakwortel zowel een afslankende als een heilzame werking. Hoewel er niet of nauwelijks bewijs te vinden is voor deze claims, wordt konjak onder meer de volgende eigenschappen toegedicht:
  • Calorievrije vezel die helpt bij het verwijderen van vet van de karteldarmwand
  • Helpt op milde wijze bij het schoonmaken (detoxificeren) van de ingewanden
  • Komt ten goede aan de darmbekleding en darmflora (bron)
  • Verlicht constipatie (lees: werkt laxerend)
  • Zorgt ervoor dat de vulling van maag en darmen toeneemt, waardoor een vol gevoel ontstaat en de eetlust wordt geremd
  • Verlaagt het totale cholesterol
  • Helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel
  • Verbetert de energie, stemming & concentratie
Bovendien bestaat glucomannaan(gom) uit D-mannose en D-glucose. D-mannose zou een antibacteriële werking hebben en zodoende de bacteriegroei in voedingsmiddel remmen, maar ook bepaalde bacteriële infecties (waaronder blaasontsteking) kunnen helpen voorkomen. Sommigen beweren dan ook dat konjak een natuurlijk antibioticum zou zijn.
De hoog-potentiële vochtopname van glucomannan-gom is waarschijnlijk verantwoordelijk voor de (veronderstelde) gezondheidsvoordelen van konjak zoals die o.a. worden beschreven in de traditionele Chinese geneeskunde. Hierbij valt te denken aan ontgifting, tumor-suppressie, verhoging van de bloedstase en tegengaan van slijmvorming.(bron)
Nogmaals: dit zijn voorbeelden van algemene claims omtrent de konjakwortel die veelal ongegrond en niet wetenschappelijk onderbouwd zijn.

Dosering: hoeveel konjak per dag?

Er zijn geen gevallen bekend van acute of chronische toxiciteit bij gematigd gebruik van konjak. Desalniettemin wordt een ‘optimale’ dosering van konjakwortel-extract vooralsnog niet wetenschappelijk ondersteund. Waarschijnlijk mede omdat harde bewijzen voor de veronderstelde voordelen van konjak c.q. konnyaku ontbreken.
Voor dieetdoeleinden wordt veelal geadviseerd om voor elke maaltijd plusminus 2 gram konjakwortel-extract in te nemen met een ruime hoeveelheid water. Van de geconcentreerde extractpoeders (tot 90% glucomannan) wordt doorgaans 500 tot 1000 milligram aangeraden, een halfuur voorafgaand aan de maaltijd.

Gevaren van konjak & glucomannan

Konjak wordt in Japan al sinds de 6e eeuw voor voedingstechnische en medicinale doeleinden gebruikt in Japan. In 1864 kwam er zelfs al een kookboek uit, genaamd Konnyaku Hyakusen (100 recepten met konjak). Omdat glucomannan al zo’n 1500 jaar wordt gegeten gaat men er veelal van uit dat het in principe niet schadelijk is voor de gezondheid. Toch zijn er ook enkele nadelen en risico’s bekend van konjakwortel-extract:
  • Vanaf 5 gram konjak per dag kunnen ernstige spijsverteringsklachten optreden (bron)
  • Om diezelfde reden kunnen verstoppingen in het spijsverteringskanaal optreden
  • Omdat konjakvezels de neiging hebben om snel en ver uit te zetten, kunnen ademhalingsproblemen ontstaan (en in theorie verstikking)
  • Vandaar wordt bij een glucomannan-rijke maaltijd aangeraden om veel water te drinken
  • Konjakvezels kunnen naast water ook bepaalde medicamenten in zich opnemen, waardoor ze de biologische beschikbaarheid ervan beïnvloeden en contra-indicatief zijn met o.a. cholesterolverlagers en diabetes-medicatie
Tot slot wordt konjakwortel in verband gebracht met diarree en verslechterde opname  (malabsorptie) van vitamines door de darmwand. Dat geldt des te meer als men konjak opzettelijk als ‘natuurlijk laxeermiddel’ gebruikt.

Conclusie

Als je wilt profiteren van de voordelen van konjakwortel of glucomannaan, dan is het waarschijnlijk beter om konnyaku als vers ingrediënt te gebruiken in een voedzame oosterse maaltijd. Dit brengt minstens zo veel voordelen en bovendien minder (potentiële) nadelen met zich mee dan een geconcentreerd poeder of extract op basis van konjak.
In principe is konjakwortel-extract oftewel glucomannan niets meer of minder dan een geconcentreerd vezelsupplement dat op rigoureuze wijze da maag vult, waardoor een hongergevoel wordt weggenomen. Hoewel dit in theorie leuk klinkt, brengen vezelsupplementen in de praktijk vaak onverwachte klachten teweeg, waaronder diarree, winderigheid en een verslechterde opname van essentiële voedingsstoffen. En of je er echt mee afvalt, is nog maar de vraag.

Bron:

23 januari 2016

Angst of sterkte



Beste ANGST
 
Je bent zeer overtuigend. Je bent heel aanwezig. Je gluurt over ons als een schaduw over het land. Je ontneemt onze kracht die in staat is om iets in vraag te stellen. Je hebt ons allen in jouw muil beet. Scherpe tanden die diep in het vlees snijden. Je bent sluw en slim. Je weet tot wat een mens in staat is wanneer zijn eigen leven onder dreiging is. Je doet aarzelen en twijfelen. Je doet ons trillen zoals geen ander. Een bevolking gevoed door angst is geen bevolking meer maar amper een menigte die alle vorm van bewustzijn verloren heeft en dat weet je al te goed.
 
 Je lacht ons uit wanneer wij beter werk verrichten dan jou zelf. Hoe ironisch. We klonken als unieke en sterke stemmen maar nu enkel als jouw echo, jouw versterker. Hoe luider hoe beter, zolang er maar geen rust is want je haat rust. Rust leidt naar stilte en stilte naar rationaliteit. Maar dat wil je niet, dat zou jouw vlam uitdoven. Je hebt onderweg goede partners gevonden, een coalitie van verschillende mensen die je steunen, gebruiken en heel vaak misbruiken. Sommigen onder hen zijn de meest voor de hand liggende en anderen de meest verrassende.
 
Jouw stroom is sterk en wij kunnen niet allemaal zwemmen maar de zwemmers onder ons zullen de stroom doen keren. Ik heb ze gezien. Ik heb ze ontmoet. Hun harten zijn zacht, hun woorden zijn scherp en hun intelligentie is krachtig. Hun moed kent geen grenzen. Ze vermenigvuldigen zich, steeds meer en meer. Zij zullen met hun adem jouw rivier droogblazen. 
 
Zij zijn diegenen die jouw betovering zullen doorbreken.
Zij zullen ons laten inzien dat jij niet nodig bent voor een betere wereld. Dat idee van jou is maar een illusie.
Beste Angst, jouw dagen zijn geteld.
 
 
Ish Ait Hamou

18 januari 2016

16 dingen waar je in 2016 voorgoed afscheid van kunt nemen



Het nieuwe jaar is nog maar nèt begonnen en, zoals altijd in de winterperiode, houden we ons druk bezig met allerlei geweldige voornemens om ons leven te verbeteren, te groeien en dromen waar te maken. Of je nu het type bent dat in oplossingen denkt, of je kijkt liever terug om te bezien hoe je zaken uit het afgelopen jaar kunt verbeteren, er zijn altijd wel dingen die we kunnen doen om onszelf te ontplooien, waardoor in veel gevallen ons leven gemakkelijker en plezieriger zal verlopen.
Hierna volgt een opsomming van 16 dingen, waarvan ik persoonlijk vind dat we daar in 2016 maar eens afscheid van moeten nemen (en inderdaad, ik koos voor 16 vanwege het jaartal 2016):
  1. Stop met weglopen voor problemen.

Je kunt niet blijven weglopen voor je problemen en je kunt van mij aannemen, hoe langer je blijft weglopen voor iets, hoe moeilijker het wordt om de koe bij de horens te vatten. Uitdagingen komen met een reden op je pad en hoe moeilijk het kan zijn de uitdaging aan te gaan, je komt er altijd met een overwinning op jezelf uit, met een betere versie van jezelf. Er is niets heerlijker dan het bevrijdende gevoel eindelijk iets opgelost te hebben, waar je langere tijd angstig tegenaan gehikt hebt.
  1. Stop met jezelf en anderen voor de gek houden.

Volgens mij is liegen een cumulatief proces. Wat begint met een ‘leugentje om bestwil’ (met eventueel de bedoeling iemand niet te kwetsen), gaat spiraalsgewijs op in een volledig valse realiteit, waar de grootste factor die je ervan weerhoudt de waarheid te delen de angst is om voor leugenaar uitgemaakt te worden. Behalve dat we wel eens jokken tegen een ander, liegen we meestal tegen onszelf, ter bescherming van ons oh zo kwetsbare ego. We zijn zelfs geneigd tegen onszelf te liegen terwijl we deze lijst lezen, om maar niet te hoeven toegeven in hoeveel van deze valkuilen we dagelijks vallen. Onthoud dat uiteindelijk het verleden je heeft geholpen je te vormen wie je nu bent, maar dat het niet bepaalt wie je wèrkelijk bent. Er is altijd een mogelijkheid om over te stappen naar volledige eerlijkheid en je zult blij verrast zijn hoe daardoor het leven stukken lichter en vrijer aanvoelt.
  1. Stop met bang zijn om fouten te maken

Fouten maken – of je ergens in vergissen – kan erg frustrerend zijn, maar is de moeite niet waard om je tegen te houden van iets dat je heel graag wilt doen. We weten allemaal dat we kunnen leren van onze fouten, maar onthoud dat we nog meer leren als we bereid zijn uit onze comfortzone te stappen en iets totaal anders of geheel nieuws te gaan doen.
  1. Stop met jezelf met anderen te vergelijken

Of het nou een icoon is, of een vriend, of een collega, veel mensen hebben een natuurlijke neiging om zichzelf en hun omstandigheden te vergelijken met die van een ander. Denk maar aan hoe vaak je niet tegen jezelf zegt tijdens het bekijken van het leuke leven van een ander: “Dat zou ik ook wel willen…”, zoals het beroemde gezegde luidt: “Het gras aan de overkant is altijd groener.” Of het gras nou wel of niet groener is, het heeft geen enkele invloed op het gras onder onze eigen voeten – het enige gras waarop we ons zouden moeten richten. Vanaf het moment dat we stoppen met vergelijken en ons richten op onze eigen ervaring, daalt er vrede in ons gemoed, zien we de dingen zoals ze werkelijk zijn en vinden we de motivatie om te veranderen, mochten we daar behoefte aan hebben.
  1. Stop met in de toekomst te leven

Of het iets tijdelijks is zoals een geplande vakantie of iets blijvends als je pensioen, in de toekomst leven heeft één belangrijk gevolg: ons ervan weerhouden in het NU te zijn. Eén ding is volmaakt zeker: we worden in dit leven nooit jonger dan we nu zijn, dus dit moment is het juiste moment. Daarmee wil ik niet zeggen dat je dan geen toekomstplannen meer mag maken – want dat kan zeker nuttig zijn – maar dat we ons concentreren op het NU en vertrouwen dat de toekomst zelf wel bepaalt wanneer iets het juiste moment is.
  1. Stop met medelijden opwekken bij anderen

Niemand is gecharmeerd van een negatieve Nico of een pessimistische Petra, terwijl toch veel mensen er een gewoonte van maken om met regelmaat alleen maar vervelende en onaangename zaken met anderen te delen. Hoe lekker het enerzijds ook mag voelen om sympathie te ontvangen, we weten dondersgoed dat het niets verandert aan de situatie waarover we klagen. In feite wordt het daardoor een veel groter deel van je eigen werkelijkheid, want nu ben je niet meer de enige die het weet. Accepteer de situatie gewoon zoals het is en kies voor verandering in jezelf in plaats van anderen te belasten met klaagverhalen of emoties.
  1. Stop met in het verleden te leven

Zoals eerder omschreven, het verleden heeft je geholpen je te vormen tot wie je nu bent, maar niet bepaald wie je wèrkelijk bent. Dat geldt zowel voor jouw positieve visie daarop, als wel voor iets dat je het liefst zou willen vergeten. Herinneringen ophalen kan zowel plezierig als deprimerend zijn, uiteindelijk maakt het voor het NU niets uit. In plaats van jezelf te blokkeren met vergelijkingen tussen het nu en het verleden, kun je beter proberen je energie en aandacht te richten op de persoon die op dit moment tegenover je zit.

  1. Stop met alles voor je uit te schuiven

Dit zou je ook gewoon ‘luiheid’ kunnen noemen, dat is een aannemelijke omschrijving van hetgeen het grootste percentage van ons mensen bezighoudt. Luiheid is een dodelijke pandemie die ooit is ontstaan, en die er nog steeds in slaagt ons – vaker dan we zouden willen – vast te houden in nutteloos niets doen. Onthoud dat er geen tijd bestaat behalve het NU en als je ervoor kiest om luiheid te laten zien wie hier de baas is, zal je verbaast staan te kijken hoe besmettelijk het is om in het NU actief te zijn. Je bent dan ongetwijfeld productiever, maar ook gemotiveerder om veel meer dingen te doen dan je ooit had kunnen bedenken.
  1. Stop met anderen of iets de schuld te geven

Hoewel we onszelf allemaal wel eens het slachtoffer voelen van een persoon of een situatie, meestal (en ten onrechte) leggen we de schuldvraag graag ergens anders neer. Hoewel dit een doeltreffend middel kan zijn om een ander of een situatie te ontwijken, uiteindelijk werkt het niet als je innerlijke conflicten probeert te voorkomen. Diep van binnen weet je immers dondersgoed wat de oorzaak is van zelfs de grootste leugen en blijven omzeilen maakt je levenspad ècht niet makkelijker. Neem je eigen verantwoordelijkheid van wat je hebt veroorzaakt of hetgeen je blokkeert, daardoor heb je meer controle over je eigen werkelijkheid en zal je je stukken comfortabeler voelen.

  1. Stop met het verleden te laten bepalen hoe je over anderen denkt

Jouw vriend kan je drie jaar geleden onnodig voor sukkel hebben uitgemaakt, dat betekent nog niet dat jij hem daarom ook vandaag nog een eikel moet vinden. Maak altijd gebruik van je eigen intuïtie om te bepalen met welke mensen je wilt omgaan, maar laat niet het verleden daar een rol in spelen. Hoe moeilijk of beladen iets geweest kan zijn, het verleden is slechts ‘bagage’ die geen enkele invloed heeft op het NU. Denk aan hoe je de afgelopen jaren bent veranderd en gegroeid in je leven. Het zou bijzonder dwaas zijn om niet te willen inzien dat hetzelfde ook van toepassing is op iedereen om je heen.
  1. Stop met verwachtingen te koesteren

Laten we eerlijk zijn, onze fantasie vindt het heerlijk om te dwalen en in de meeste gevallen creëert onze fantasie verwachtingen die vele malen groter zijn dan we menselijkerwijs realiseren kunnen. Hoe leuk het ook kan zijn om af en toe te verdwalen in tralala-land, beter is om met beide benen op de grond en in het NU te blijven, ook al lijkt dat minder aantrekkelijk. Talloze mensen vertelden mij dat de beste dingen in het leven altijd gebeuren op een moment dat je dat het minst verwacht, dus waarom zou je te hoge verwachtingen koesteren? Het komt zoals het komt. Blijf in het moment, daardoor lijken gebeurtenissen veel spannender (als je ze toevallig al niet eerst bedacht had).
  1. Stop met zoeken naar de perfecte partner

Niet alleen wordt ons idee van perfectie sterk beïnvloed door reclame, amusement en populaire media, maar tevens verandert ons idee van perfectie per dag, dus uiteindelijk is perfectie onvindbaar. In plaats van geconcentreerd zoeken naar de perfecte partner, kun je je beter afvragen wat je precies nodig hebt om jezelf compleet en thuis bij jezelf te voelen. We beschikken allemaal over het vermogen om onszelf volledig lief te hebben, relaties zijn daar simpelweg een uitbreiding van. Het loslaten van de noodzaak om te streven naar perfectie zal je ook een stuk spontaner laten zijn in het maken van contacten en het delen van ervaringen met alle soorten mensen die je pad kruisen – en die je eraan herinneren dat ware liefde vaak op de vreemdste plaatsen te vinden is.
  1. Stop met je anders voor te doen dan je bent

Of het nu wederom de invloed is van de publieke opinie, reclame of media, dan wel gewoon de voorkeur voor iemand op wie je indruk probeert te maken, we doen onszelf er beslist geen plezier mee om je anders voor te doen dan je werkelijk bent. Zelfs al krijg je met al je poppenkast datgene voor elkaar wat je wilde, het blijft een valse versie van wie je ècht bent. Met het richten op het volledig begrijpen van jezelf, jezelf kennen, weten wie je werkelijk bent, zal je het in je leven veel verder brengen dan al hetgeen dat kunstmatig wordt gecreëerd.
  1. Stop met jezelf pijn te doen

Zo beledigend als andere mensen kunnen zijn, er is er geen eentje in staat om nóg kwaadaardiger tegen ons te zijn dan… wijzelf. Of je nou je gecrashte middelbare schoolverliefdheid probeert te vergeten, een spelletje hebt verloren of iets anders vervelends, het is nergens voor nodig om het NU te laten beïnvloeden door zaken uit het o zo pijnlijke verleden. Elk moment kunnen kiezen voor een nieuw NU, in plaats van jezelf te blokkeren met allerlei irrelevante gedachten, werkt pas ècht bevrijdend!
  1. Stop met leven in de digitale wereld

We zijn allemaal gek op de digitale wereld. Hoe ik dat weet? Alleen al door het lezen van dit artikel zit je in de digitale wereld. Uiteraard zijn internet, mobiele telefoon, tablet en alle overige elektronica prachtige gereedschappen, maar laten we er in 2016 alsjeblieft voor zorgen dat we er niet door geleefd worden. Gebruik ze wanneer het echt nodig is, maar laten we ons normale leven ook weer eens regelmatig voorzien van activiteiten in de natuur, sport en spel, een goed gesprek…
  1. Stop met alleen maar lezen en niets doen

Zo geweldig als boeken, citaten en ook artikelen als dit kunnen zijn om je te helpen herinneren aan alles wat we eigenlijk allang weten, het is ook de bedoeling dat je al deze kennis omzet in actie. Gebruik deze informatie als een startpunt om nieuwe dingen te ondernemen, in plaats van steeds weer te lezen en te herlezen om je er opnieuw aan te herinneren.
Ik wens je in het hier en nu opnieuw een geweldig 2016, met veel nieuwe uitdagingen en ervaringen.


Bron:  http://www.nieuwetijdskind.com/16-dingen-waar-je-in-2016-voorgoed-afscheid-van-kunt-nemen/

9 januari 2016

De overgang van vissen naar het watermantijdperk



Aan het einde van elk tijdperk storten de oude machtsbolwerken in. De vorm bestaat nog wel, maar de energie die het moet invullen heeft zich er al een tijd geleden uit teruggetrokken. In de tussentijd heeft het nieuwe, aanstormende tijdperk zijn energieën en schaduwen al vooruit geworpen. En dat is precies het kenmerk van de overgangstijd waarin we de laatste decennia leefden: de terugtrekkende Vissenenergie en de sterk opkomende Watermanenergie. De botsing van nieuwe ideeën met oude structuren. Een terugkerend ritueel aan het einde van elke tweeduizend jaar.

Daarom was het zo ontluisterend dat men de economische en politieke crises in de wereld in eerste instantie probeerde te ontkennen en in tweede instantie probeerde te verklaren uit de voorafgaande recente jaren. Een treffende samenvatting van de manier van denken die we achter ons gaan laten: zeer overtuigd van onze materiële welvaart en ontwikkeling, maar onwetendheid over wie we zijn, in welke geestelijke evolutie we zitten en waar we naartoe gaan.

De komst van een nieuw tijdperk is als een geboorteproces. Vóór deze geboorte is de wereld zwanger van de nieuwe energieën, die zich steeds sterker aandienen. Totdat deze sterk genoeg zijn om door te breken. Dit geboorteproces kan plaatsvinden omdat het oude plaats maakt voor het nieuwe. Dit ‘ruimte maken van het oude voor het nieuwe’ springt het meest in het oog, aangezien we getuige zijn en waren van het instorten van de oude bolwerken. Het blijkt een ‘systeemcrisis’ te zijn op alle gebieden.
De oude Vissenvorm hield nog even vol, maar de Vissenenergie die het normaliter moet invullen is zich al sinds tijden aan het terugtrekken. Het is nu voornamelijk vorm. Dit wegtrekken van de oude energie en het steeds krachtiger worden van de nieuwe is een proces dat in de laatste 50 jaar steeds sterker aan de oppervlakte kwam. En als het dan echt slecht gaat, zijn er aan het einde van een tijdperk altijd geluiden te horen van ‘hel en verdoemenis’. De wereld zal ten onder gaan. Of in ieder geval, de mensheid gaat het niet redden. En natuurlijk, als we op dezelfde voet waren doorgaan, zal dat zeker een werkelijkheid geworden zijn. (We weten ondertussen dat er een positieve kink in de kabel komt.) Binnen deze visie is er ook een groep die ervan overtuigd was dat er éérst nog iets heel ergs moest gebeuren, voordat we tot het besef komen dat het écht anders moet. Eerst nog de hel, dan pas de hemel. Een begrijpelijke gedachte en tegelijkertijd ook raar, want de grote ramp gebeurde gebeurt nog steeds al elke dag (zie § 2.2). Het hoeft dus niet nog erger. We zijn al voldoende bewust en met voldoende mensen van Goede Wil om het te laten slagen.

En als er dan een profeet of bijzonder persoon opstaat, wordt deze consequent door onheilsvoorspellers – of sommige christelijke stromingen – afgeschilderd als de antichrist: de laatste manifestatie van het kwaad alvorens de werkelijke Christus komt. De redenatie is dan als volgt: deze bijzondere persoon lijkt goed, maar het is een vermomming. Elke geestelijke leider die goed wil doen wordt op deze manier met argwaan bekeken. Echter, de echte antichrist is al geweest in de persoon van Hitler (zie §2.3). Dus de weg is vrij voor het echte profeet.
Vele heilige geschriften schrijven erover: de mensheid gaat nu eindelijk het paradijs op aarde verwezenlijken. De ruimere werkelijkheid zal meer rechtvaardigheid, juiste verhoudingen, vertrouwen, vrede, openheid, creativiteit, onbaatzuchtigheid en liefde brengen, waardoor een voor nu ondenkbare zachtheid over de wereld zal komen. Zacht is niet soft, maar krachtig, eerlijk, wijs en vergevingsgezind. Zacht wordt de nieuwe kracht.

Wonderen der openbaring

En nu – aan het begin van 2016 – is er geen houden meer aan. De sluizen en dijken begeven het, de vliezen zijn doorgebroken, de geboorte wordt een feit. De geboorte veegt niet meteen al het oude weg, maar het bekend worden van de ruimere manier van werkelijkheid zet wel een grote schoonmaak in werking. Een mooi voorbeeld hiervan gaf de – destijds – minister van Onderwijs, Ronald Plasterk, in het tv-programma ‘Zomergasten’ van zomer 2011. Als bioloog refereerde hij aan de ontdekking van de chemische structuur van het DNA. Vóór deze belangrijke ontdekking speculeerden vele wetenschappers wat die structuur zou zijn en wat voor consequenties dat zou hebben. Tientallen boeken werden daarover geschreven, zei Plasterk. Maar toen de werkelijke structuur bekend was – en daar was geen twijfel over mogelijk – konden al deze boeken ‘zo de boekenplank af en de prullenbak in’, aldus Plasterk. Hij zette zijn zin kracht bij door met beide armen een wegveeg-gebaar te maken. En zo is het. Iets is waar of niet waar. Iets ‘ertussen in’ bestaat niet. Met alle respect, maar miljoenen boeken en zienswijzen kunnen nu de prullenbak in. Niets meedogenlozer dan de waarheid. Onze totale kijk op de samenleving zal veranderen en daardoor de samenleving.