= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


27 mei 2011

De helende kracht van een kruidenbad


Een kruidenbad is het baden in water dat met kruiden is verrijkt. Het is bedoeld als toevoeging aan zowel de uiterlijke schoonheid als het innerlijk, de psyche, van de mens.

Het kruidenwater kan op verschillende wijzen worden samengesteld. Meestal wordt er een concentraat in een bepaalde hoeveelheid aan het badwater toegevoegd. Ook kunnen er gedroogde dan wel verse kruiden aan het warme water toegevoegd worden.

Al in de oudheid werd er gebruik gemaakt van kruiden in badwater. De Romeinen pasten dit toe in hun thermen. Het is een gebruik welke men tegenwoordig nog steeds bij sommige wellness-oorden en saunabedrijven aantreft. Ook thuis in de privé sfeer kan eenvoudig een kruidenbad worden gecreëerd. In de handel zijn zakjes met kruiden verkrijgbaar waarmee men zelf het bad kan aanmaken.

Kruidenbaden worden als rustgevend, ontspannend dan wel juist opwekkend en stimulerend ervaren. Bovendien werkt het antiseptisch. Zo kan een kruidenbad heilzaam, vitaliserend en deugddoend worden aangewend. Het kruidige water heeft direct invloed op de huid, maar ook de inademing van de geuren zullen hun invloed op de psyche hebben. Veroorzaakt door de vrijgekomen etherische oliën.

De kruiden hebben zo elk hun eigenschap toegeschreven gekregen,

Het zijn de mineralen en etherische oliën die hier hun uitwerking hebben. In gecombineerd gebruik hebben zij bijzondere eigenschappen. Zo zullen Lavendel en Rozemarijn elkaar stimuleren en komen tot een verzachtende kalmerende werking.

De specifieke uitwerking van het bad is niet alleen afhankelijk van de gebruikte kruiden, maar ook van de temperatuur van het water en gemoedstoestand van de bader.

Behalve kruiden met water bestaan er ook varianten van kruiden met melk, al dan niet met honing. Soms hebben kruidenbaden culturele en/of spirituele invloeden zoals bij het Winti.

1 opmerking:

  1. dan moet ik is een bad eucaliptus nemen want ik heb het WEER op mijn luchtwegen. :s

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

= ZOEKEN =