= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


10 augustus 2011

Wat zoal wordt aangetroffen in het drinkwater?


In het drinkwater dat naar meer dan zeven miljoen mensen in Chicago en omgeving wordt gepompt zijn sporen aangetroffen van geslachtshormonen, medicijnen, vlamvertragers en onkruidverdelgers.

Daarnaast worden antidepressiva in toenemende mate voorgeschreven aan mensen, vaak zonder dat ze gediagnosticeerd zijn met een psychische aandoening.

Na een onderzoek uit 2008 ontdekten lokale autoriteiten dat meer dan 20 farmaceutische medicijnen en andere chemicaliën worden doorgelaten door de waterzuiveringsinstallaties van Chicago.

Wetenschappers komen steeds meer te weten over de effecten van lange termijn blootstelling aan dergelijk besmet drinkwater. “We moeten aandacht besteden aan de cumulatieve effecten van blootstelling bij lage doses op mensen,” zei Thomas Burke, decaan van de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

Net als andere steden moet Chicago haar inwoners op de hoogte stellen wanneer het drinkwater gereguleerde verontreinigde stoffen bevat, zoals lood, kunstmest en schadelijke bacteriën. Bij medicijnen en andere ongereguleerde substanties is dit niet vereist.

Afgelopen maand lieten de autoriteiten weten het drinkwater te zullen testen op substanties die niet op de lijst staan van gereguleerde toxines. Een lijst van deze stoffen die de Chicago Tribune wist te bemachtigen werd pas op de website van de stad gepubliceerd toen de krant erom vroeg.

Overheidsfunctionarissen begonnen het water te testen nadat de Chicago Tribune sporen van medicijnen, restanten van gezondheidsproducten en industriële chemicaliën in het drinkwater aantrof. In het drinkwater van de stad zijn onder meer de geslachtshormonen testosteron en progesteron aangetroffen; gemfibrozil, een cholestorol-verlagend medicijn; en DEET, een actief bestanddeel in insectenspray.

Voorts bleek dat het drinkwater perfluor octaan sulfonaat (PFOS) bevat, een grondstof voor blusschuim; bisfenol A, een organische verbinding in kunststoffen; en Tris(2-ethylhexyl)fosfaat, een vlamvertrager en lijmcomponent in sluitingen van voedingsverpakkingen. Eerder was al gebleken dat het drinkwater veel chroom en lood bevat.

Conventionele waterzuiveringsinstallaties filteren sommige substanties eruit, maar andere worden doorgelaten. Het afvalwater van meer dan 300 steden belandt in het Michiganmeer en haar aftakkingen. De positie van het Amerikaanse milieuagentschap EPA is dat het nog niet genoeg bewijs heeft verzameld om farmaceutische substanties en vele andere chemicaliën in het drinkwater te kunnen beperken.

Als mogelijke oplossing kunnen mensen zelf hun eigen drinkwater filteren. Het blijkt dat waterzuiveringsinstallaties veel ongereguleerde chemicaliën doorlaten. Bovendien kunnen mensen zelf met gedachtekracht de kristallen van het water beïnvloeden, zoals Dr. Emoto laat zien.

Antidepressiva

Hoe komen er zoveel medicijnen in het drinkwater terecht? Volgens een nieuwe studie van de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health worden antidepressiva steeds vaker voorgeschreven aan individuen die niet gediagnosticeerd zijn met een psychische aandoening.

In de Verenigde Staten wordt 80 procent van de antidepressiva niet voorgeschreven door psychiaters. De resultaten zijn in augustus 2011 verschenen in Health Affairs. Volgens het Amerikaanse Centrum voor Ziektepreventie CDC kreeg tussen 2005 en 2008 bijna 9 procent van de Amerikaanse bevolking ten minste één soort antidepressivum voorgeschreven.

Farmaceutische bedrijven moedigen artsen aan om medicatie voor off-label gebruik voor te schrijven. Bij off-label gebruik van medicijnen krijgt men een medicijn voorgeschreven voor de behandeling van een ziekte of klacht, anders dan waarvoor dit medicijn is geregistreerd.

In het Journal of Public Health is in januari dit jaar een studie verschenen waaruit blijkt dat farmaceutische bedrijven hun medicijnen op een agressieve manier proberen te verkopen aan artsen. “Het wordt tijd dat artsen opstaan en medicijnen niet langer zo snel voorschrijven,” aldus Howard Brody, directeur van het Institute for the Medical Humanities

Bronnen:

http://www.niburunews.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1018:odd-chemicals-turn-up-in-drinking-water&catid=22:health-a-wellness&Itemid=41

http://dutchamazingnewsblog.wordpress.com/2011/08/09/wat-zoal-wordt-aangetroffen-in-het-drinkwater/

http://www.chicagotribune.com/health/ct-met-drinking-water-pharmaceuticals20110806,0,102545.story

Geen opmerkingen:

Een reactie posten