= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


21 september 2013

Schoonheid zonder objectWij worden steeds meer en meer stadsmensen, levend in overbevolkte appartementen met weinig mogelijkheden om naar de morgen en de avondlucht te kijken. Daardoor verliezen wij veel contact met schoonheid. Ik weet niet of het u is opgevallen hoe weinigen van ons naar de zonsopgang of de zonsondergang kijken, of naar de maan, of naar de weerschijn van het licht op het water. 

Omdat wij het contact met de natuur verloren hebben, neigen we er als vanzelf toe onze intellectuele capaciteiten te vergroten. Wij lezen veel boeken, gaan naar veel musea en concerten, wij kijken naar de televisie en hebben allerlei andere soorten van vermaak. Wij halen steeds opnieuw de ideeën van andere mensen aan en denken en praten veel over kunst. Waarom heeft kunst voor ons zo'n grote betekenis? Is het een vorm van vluchten, of een stimulans?

 Als u direct in contact staat met de natuur, als u de bewegingen van een vogel in vlucht gadeslaat, als u de schoonheid ziet van iedere beweging in de wolken, als u kijkt naar de schoonheid van de schaduwen die door de wolken op de heuvels geworpen worden, of naar de schoonheid op het gezicht van een ander mens, denkt u dan dat u nog zin hebt om naar een museum te gaan om daar een of ander schilderij te bekijken? Misschien komt het doordat u niet weet hoe u naar de dingen om u heen moet kijken, dat u uw toevlucht neemt tot een of ander middel dat u stimuleert om beter te zien. 


Jiddu Krishnamurti

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

= ZOEKEN =