= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


6 november 2011

Boekbespreking: Jij bestaat nietEr is niemand die zich kan bevrijden van een illusie, want degene die meent zich van iets te kunnen bevrijden is de illusie zelf.

Spiritualiteit is weten dat je nooit iets gedaan hebt, nooit iets zult doen en niets kunt doen omdat alleen eenheid iets doet.

Doel van het ego is niet om de waarheid te weten, maar om zichzelf in stand te houden.

De essentie van de illusie is denken dat jij en anderen iets doen of kunnen doen vanuit vrije wil. De essentie van spiritualiteit is weten dat dit niet waar is. 

Terwijl je datgene beleeft wat jij 'je leven' noemt bevindt je Ware Zelf zich buiten tijd en ruimte.
Het is onkwetsbaar.

Natuurlijk kan er niets anders zijn dan eenheid en eenheid is onkwetsbaar. Het idee dat er iets anders zou kunnen zijn is belachelijk. Het is slechts een klein raar idee waar we het beste om kunnen lachen.

In werkelijkheid leef je niet in een wereld van stugge materie, maar leef je in een hemelse sfeer. Nu op dit moment. 
Je bent te vergelijken met iemand die droomt, maar geen weet heeft van de echte wereld waar hij zich in bevindt.  

Wat zich in onze ervaring voordoet als vorm blijkt slechts leegte te zijn.
Uit die leegte ontstaat door de waarneming van de zintuigen een wereld van vormen.

Je bezig houden met een 'beter leven' binnen tijd en ruimte lijkt op het schuiven van stoelen naar een andere plek. Op een fundamenteel niveau verandert er niets aan het bewustzijn.

Alles wat uitgaat van stappenplannen, van de gedachte dat er een ik is die wat dan ook zou kunnen doen valt te beschouwen als therapie.
Daar is niks mis mee. Het kan zelfs erg nuttig zijn voor degene die prijs stelt op een beter functionerend ego, alleen het is geen spiritualiteit.
 • Als individu ben je vergelijkbaar met een doodlopende straat. Je weet dat wat je ook doet, je levensverhaal zal eindigen in de dood. Er is geen beloning aan het einde, maar slechts de dood. Je bent letterlijk een doodlopende weg.
 • Als eenheid ben je eeuwig. Je doet vormen verschijnen en verdwijnen. Door jou verschijnen tijd en ruimte. Er kan je niets gebeuren. Je bent nooit geboren dus kun je niet sterven.
De stilte heeft geen begin en einde. Het is eeuwig en dus oneindig.
Mijn leven is van een oneindige kleinheid binnen de oneindige grootheid van stilte.

Het geloof in een zelfstandige wil is ons opgedrongen. We hebben geen andere keuze gehad dan om te geloven in de vrije wil.

Alles positief interpreteren is net zo erg als alles negatief interpreteren. In beide gevallen gaat het om een interpretatie van de waarheid, niet om het leren kennen ervan.

Temidden van een wirwar van gevoelens, gedachten en ideeën is er de windstilte die behalve leegte niets bevat. Het werkelijke jij is het niets.  

Jij bent de eeuwige stilte, niet de rommel erom heen.

Non dualistisch inzicht leidt niet tot een onverschillige houding, maar juist tot engagement. Je weet dat je eenheid bent. Dus de pijn van anderen is ook jouw pijn.   

De ervaring van verlichting kan je onmogelijk meer eenheid maken als dat je nu al bent.

Jij bent. Het valt niet te ontkennen dat jij er bent. Dat ervaar je doorlopend. Dus moet jij eenheid zijn want er is niks anders dan dat. Alles wat is, is eenheid. Als jij er bent dan moet jij eenheid zijn.

Het boek 'Jij bestaat niet' is te bestellen door overmaking van Euro 24,50 op giro 416584 die op naam staat van Dirah Academie te Tilburg en
het sturen van een mailtje naar roeland@dirah.nl met daarin je volledige adres.
De portkosten (Euro 2,30) worden je geschonken.

België en overige Europa: Helaas zijn de verzendkosten naar België Euro 6,32 in plaats van Euro 2,30. Daarom is er de noodzaak om een toeslag van Euro 4 in rekening te brengen voor verzending naar België en overig Europa. De kosten van het boek worden dan Euro 28,50.
De internationale bankgegevens zijn: IBAN: NL19INGB0000416584 op naam van Dirah Academie, Tilburg. BIC: INGBNL2A


Klik hier voor informatie over het boek "Jij bestaat niet"‎  ‎

1 opmerking:

 1. Hoi Pascal,

  Natuurlijk plaats ik jou link van je website.
  Mijn blog word ook zo voortreffelijk gelinkt door jou dmv de rss. Als je eventueel een banner hebt van je blog zou ik die graag ontvangen dan zet ik deze tevens in mijn blog.

  Groetjes Diana

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

= ZOEKEN =