= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


6 september 2015

Einde van de banken? Populaire alternatieve munt met gezicht van David Bowie maakt centrale banken nerveus



Eén van de beste manieren om de wet in eigen hand te nemen is het ontwikkelen van alternatieve munteenheden, zodat mensen centrale banken en commerciële banken omzeilen.
Over de hele wereld zijn al succesvolle initiatieven bedacht. In Londen is sinds kort een interessante alternatieve munteenheid met het gezicht van artiest David Bowie in omloop. Met deze Brixton Pound worden winkels in de Zuid-Londense wijk ondersteund.
Een Brixton Pound heeft dezelfde waarde als een Britse pond en kan op speciale adressen ingewisseld worden. Op de biljetten zijn ook andere gezichten te zien, waaronder dat van de Nederlandse schilder Vincent van Gogh, die korte tijd in de wijk heeft gewoond. Er zijn in Groot-Brittannië meerdere lokale valuta in omloop.
Financiële activist
Projectmanager Tom Shakhli zei: “Mensen gebruiken deze munteenheid omdat ze zich verbonden willen voelen met dit gebied. Elke keer dat je ermee betaalt, ben je een soort financiële activist.”
Shakhli wil een duidelijk signaal geven aan de banken en een alternatief bieden voor het huidige monopolie. “Wat is geld? Moet het worden gecreëerd door de overheid of banken? Waarom kan het niet lokaal in omloop worden gebracht? Waarom kunnen op de biljetten geen popsterren of zwarte historici staan?” vroeg hij zich af. “Moeten er per se figuren uit het establishment op staan?”
Vouchers
Er zijn al meer dan 200 lokale bedrijven die de Brixton Pound accepteren als betaalmiddel. De populaire munteenheid maakt centrale banken nerveus. Overal in Groot-Brittannië duiken lokale valuta op: de Oxford Pound, Kingston Pound en Palace Pound om er maar een paar te noemen.
De Britse centrale bank wordt vanwege de populariteit van deze valuta gedwongen om te reageren. In een document schrijft de Bank of England dat ‘lokale valuta een aanzienlijke en onvoorziene impact hebben op de economische activiteit’. De bank wil proberen de lokale valuta te verbieden. Volgens de centrale bank zijn het vouchers en geen bankbiljetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten