= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


1 september 2010

Irisscanners creëren veilige steden? Welkom Big Brother.


velen van ons hebben Steven Spielberg’s film Minority Report gezien, de adaptatie van Philp. K. Dick’s sciencefiction en toekomstroman, waarin iedereen in de gaten wordt gehouden, in de supermarkt, het winkelcentrum, op weg van het huisadres naar het werk, van het openbaar vervoer tot in het eigen huis. De technologie hiervoor bestaat. Ik heb deze met eigen ogen gezien. Ik ben er ook door gezien en mijn irisscans zijn gemaakt.

Biometrcs R & D, firma Global Rainmakers Inc. (GRI), heeft vandaag aangekondigd dat het irisscantechnologie openbaar maakt, die het mogelijk zal maken om “de meest veilige stad van de wereld” te creëren. Leon, een van de grootste steden in Mexico met meer dan een miljoen inwoners, zal gevuld gaan worden met irisscanners. Dat zal de wetshandhavers helpen op een nog niet eerder vertoonde manier.

Directeur van GRI Jeff Carter: “In de toekomst zal alles werken met behulp van een unieke sleutel, de iris: als men zijn huis binnen wil gaan, de auto wil starten, de werkplek binnen wil gaan of wanneer de medische gegevens ingekeken moeten worden.” Voordat Carter CDO werd van GRI was hij hoofd van denktank en samenwerkingsproject tussen de Bank van Amerika, Harvard en MIT (Massachusetts Institute of Technology is een van de meest prestigieuze technische universiteiten ter wereld). “Iedere persoon, iedere plaats, alles op deze planeet zal binnen 10 jaar verbonden zijn met dit irissysteem.”

Om dit systeem in Leon te implementeren wordt een database van irisafdrukken gemaakt. Criminelen komen er vanzelfsprekend in, hun irissen worden gescand als ze de gevangenis ingaan. Burgers die de wet respecteren krijgen de optie om mee te doen of niet.

Wanneer inwoners van de stad een trein of bus instappen, wanneer ze geld uit de geldautomaat halen, dan kunnen hun irissen worden gescand in plaats van de OV Chipkaart of bankpas. Politieagenten zullen de monitoren nakijken op gezochte criminelen. Fraude zal worden uitgebannen, zegt Carter. Is men een notoire winkeldief, dan zal bij binnenkomst in iedere winkel extra op hen gelet worden

De GRI scanningapparaten worden nu in Leon geïntegreerd in de politiebureaus, checkpunten en gevangenissen. De eerste fase kost minder dan 5 miljoen dollars. Fase twee zal zich meer richten op de commerciële markt en zal binnen de komende drie jaar worden geïmplementeerd in de openbaar vervoerstations, ziekenhuizen en banken.

De apparaten variëren van grootschalige scanners zoals de Hbox, die 50 personen per keer kunnen scannen, tot de kleinere EyeSwipe’s, die 15 tot 30 mensen per minuut kunnen scannen. Ik heb deze apparaten vorige week getest bij GRI in New York. Iedere keer wanneer ik hierna in volle vaart door een scanapparaat rende (want iedereen doet dit rennend, niet waar, Tom Cruise?) werd ik succesvol herkend.

Waarom zou iemand zich vrijwillig aanmelden bij zo een Big Brother-achtig systeem? Bij GRI hoopt men dat het gemak zal opwegen tegen het gebrek aan privacy. Men hoeft nooit meer iets mee te nemen, geen bankpas, paspoort, rijbewijs, sleutel…. Wanneer de massa zich aanmeldt bij dit systeem, zal men opvallen als men weigert. GRI gelooft dat uiteindelijk iedereen voor zal kiezen.

De toekomstvisie van GRI lijkt enorm op het beeld uit Minority Report, en dat weten ze. Carter maakt de opmerking dat de privacy al voor een groot deel verdwenen is door het tracken dat gebeurt via banken, mobiele telefoons, internet, Facebook. “De banken weten hoeveel we uitgeven aan eten, drinken, wat we eten, wat we drinken, wat we kopen, onze diepste geheimen… het scannersysteem is niet veel anders, en goed voor iedereen”, vindt Carter.

Een potentieel voordeel? Carter gelooft dat het systeem gebruikt kan worden om vrachtwagenchauffeurs te scannen op de snelweg, en er zo voor zorgen dat ze niet te lang achtereen achter het stuur zitten.

GRI voorspelt dat de irisscanners ook de reclameverkopers en marketingindustrie zal helpen. Advertenties kunnen worden afgestemd op gedrag en emotie. Binnen 10 jaar zal er een sensor bestaan die honderden mensen kan identificeren terwijl ze in beweging zijn, die kan bepalen waar ze heen gaan, welke kant hun ogen uitkijken, welk reclamebord gezien word en hoelang. Men kan een persoon volgen vanaf de zoekfunctie die ze thuis hebben gedaan op Google, tot aan de binnenkomst in de winkel waar het artikel uiteindelijk wordt aangeschaft .

Zullen we in de toekomst leven met constante Big Brother monitoren en irisscanners? Volgens Carter is de prijs van oogscanners binnenkort zo kosteneffectief, dat we in de nabije toekomst biljoenen en biljoenen irissensoren over de hele wereld zullen hebben.

Vaarwel 2010. Hallo 1984.


Bron:http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M6&s=M85&ss=P1009&l=NL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten