= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


1 september 2010

Weigeren van bodyscan leidt tot handtastelijke fouillering


Reizigers die op Amerikaanse luchthavens weigerden door de controversiële 'naakte' bodyscanners te gaan, klagen over een "invasieve en agressieve" fouillering door het veiligheidspersoneel. "De straf voor een schending van je privacy te weigeren, is nog een ergere invasie van je lichamelijke integriteit", klaagt Tim Vines, de directeur van de mensenrechtenorganisatie Civil Lilberties Australia.

"Mensen willen zich veilig en geborgen voelen wanneer ze vliegen", zegt Vines aan news.com.au . "En dat houdt ook in zich veilig te voelen voor de dwalende handen van veiligheidspersoneel." Die douaniers gebruiken nu blijkbaar de binnenkant van de hand bij het aftasten van genitaliën, terwijl ze daar vroeger enkel tikbewegingen maakten met de rug van de hand.

Extreem invasief
"De acties van de Transport Security Administration (TSA) zouden leiden tot een aanklacht voor ongewenste intimiteiten indien ze werden uitgevoerd door iemand anders in de gemeenschap," meent Vines, die wil dat de procedure wordt stopgezet tot de TSA kan duidelijk maken waarom ze nodig is.

Ook de Amerikaanse passagier Rob Webster klaagt over de fouillering tijdens een binnenlandse vlucht. "Het was extreem invasief," zegt hij in de Boston Herald. "Een erg aftastende manier van aanraken. Niet gewoon tikjes over je lichaam, maar echt grijpen en duwen en zien of ik iets verstopt had in mijn genitaal gebied. Als iemand me zo aanraakte in het echte leven zou ik ze op hun neus slaan", briest hij.

Klachten
De nieuwe fouilleringen worden getest op twee luchthavens in Boston, voor ze worden ingevoerd in het hele land. Na een gelijkaardige test in 2004 kreeg de TSA honderden klachten over seksuele aanrandingen en misbruik, waaronder de bepoteling van intieme zones. De TSA reageert nu dat er erg weinig formele klachten zijn binnengekomen over de nieuwe technieken.

Niet alleen zetten de bodyscanners passagiers echt in hun blootje op het scherm, wetenschappers waarschuwen ook voor de gevaren van de straling, die "gevaarlijk onderschat" wordt en zou kunnen leiden tot kanker, vooral bij kinderen.

Bron:http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/1151877/2010/09/01/Weigeren-van-bodyscan-leidt-tot-handtastelijke-fouillering.dhtml

Geen opmerkingen:

Een reactie posten