= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


1 februari 2013

Vrijheid in het Nu



Genade is aanwezig in elke situatie

Genade is overal om ons heen, als we maar ogen hebben om het te zien. De goede momenten zijn genade, de moeilijke momenten zijn genade, de verwarrende momenten zijn genade. Wanneer we ons voldoende kunnen openstellen om te beseffen dat er genade aanwezig is in elke situatie, in elke mens die we ontmoeten, hoe gemakkelijk of lastig we hem ook vinden, zal ons hart opbloeien en zullen we de vrede en de liefde die ieder van ons in zich heeft kunnen uiten.
We laten ons gaan in deze genade. Het is iets waar we in vallen, zoals wanneer we in de armen van iemand vallen, of ons hoofd op het kussen kunnen leggen om te gaan slapen. Het is een bereidheid om zich ook te midden van spanningen te ontspannen. Het is een bereidheid om een ogenblik stil te houden, adem te halen, op te merken dat er iets anders aan de hand is dan wat het denken ons vertelt. In dit ogenblik van genade zien we dat wat we misschien ook ervaren hebben, van de moeilijkste emotionele problemen tot de meest oorzaakloze vreugde, plaatsvindt in een uitgestrekte ruimte van vrede, van stilte, van opperst welzijn.

Val midden in het nu

Als we slechts een ogenblik kunnen loslaten, als we ons kunnen ontspannen, als we midden in het nu kunnen vallen, kunnen we de vrijheid waar we allemaal naar gezocht hebben direct ontmoeten. Zij is hier op deze plaats, op dit moment. Zij ligt niet in de toekomst. Ze zal niet komen wanneer het leven verandert, wanneer de omstandigheden van onze dagelijkse werkelijkheid anders worden. Vrijheid is iets wat zich hier bevindt op dit moment. Wanneer we onze eis opgeven dat het leven anders is, dat het leven zich aanpast aan onze ideeën, dan gaat alles open. We ontwaken dan uit deze droom van afgescheiden zijn en strijd, en we beseffen dat de genade die we altijd zochten in feite hier is, in het centrum van ons eigen bestaan.
Dit is het hart van spirituele verlichting: beseffen dat waar we altijd naar gehunkerd hebben juist is wat we, in onze diepste bron, altijd zijn geweest. Vrijheid is altijd beschikbaar voor ons. Juist in die momenten waarop we weten dat we niet weten, waarop we een stap terug doen, hart wijd open, vallen we in genade.


Adyashanti

Geen opmerkingen:

Een reactie posten