= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


16 maart 2015

Wageningen en Nijmegen overwegen om gratis geld uitdelenWageningen en Nijmegen willen gaan experimenteren met het zogenaamde basisinkomen. In Wageningen is D66 al druk bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden voor een proef met het basisinkomen. De partij wordt hierin gesteund door de PvdA. In Nijmegen en ook in Groningen heeft GroenLinks voorstellen gedaan voor een proef met dit nieuwe model.

Onze economie verandert in rap tempo. Vaste banen worden vervangen door flexwerk en klein ondernemerschap. Ons sociale zekerheidstelsel is echter nog ingesteld op de vaste banen economie van de tweede helft van de twintigste eeuw. Daar moet verandering in komen, vinden steeds meer mensen en politieke partijen. Daarom gaan er overal in het land stemmen op om te experimenteren met het basisinkomen. Er is zelfs een nieuwe politieke partij speciaal opgericht voor het basisinkomen

Het idee is simpel, geef iedere Nederlander een (klein) inkomen dat hij of zij naar eigen inzicht mag besteden. Het bedrag moet voldoende zijn om voedsel en huisvesting van te betalen. Het verschil met bijvoorbeeld de bijstandsuitkering is dat bovenop het basisinkomen naar hartenlust extra bijverdiend mag worden zonder dat je je basisinkomen verliest. Dit zorgt ervoor dat (klein) ondernemerschap en flexwerk extra gestimuleerd worden. Daarnaast wordt er bespaard op de controle en re-integratie van werklozen, dat scheelt enorm veel bureaucratische kosten en rompslomp: een echte oplossing van de 21ste eeuw.


Een onvoorwaardelijk basisinkomen (a.k.a gratis geld) klinkt misschien als een idealistische droom, maar er zijn al in meerdere landen succesvolle proeven gedaan. Onder andere in India en Namibië, landen waar het toch een stuk minder gesteld is met de welvaart, is het basisinkomen al succesvol getest. Volgens de Engelse Professor Guy Standing, wereldwijd erkend als expert op dit gebied, is het slechts een kwestie van tijd totdat de onderlaag van de bevolking een basisinkomen zal afdwingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

= ZOEKEN =