= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


26 juli 2011

Inzicht van manipulatie


Wat is manipuleren? Het proberen iemand naar jou hand te zetten en dingen te doen die je zelf helemaal niet wilt doen, maar toch doet. Het is eigenlijk je eigen wil uit handen geven.

Mensen die manipuleren zijn vaak zelf erg onzeker. Zij proberen via een ander hun zin te krijgen. Dit kan uit de hand lopen en er voor zorgen dat je helemaal geen controle meer hebt over je eigen leven. Ze kunnen je afhankelijk van ze maken en jou laten opdraaien voor de dingen die zij eigenlijk op hun geweten hebben door jou de dingen voor hen te laten doen.

Mensen die manipuleren worden door hun gedrag zelf steeds onzekerder, en hebben een groot gebrek aan zelfvertrouwen. Deze is altijd met zichzelf bezig en handelt alleen uit eigenbelang.
Iemand die manipuleert kan een ander helemaal onderuithalen in het voordeel van zichzelf.

Eigenlijk is het zo dat iemand die manipuleert chanteert, zegt dat hij/zij weggaat, of zelfs dreigt met zelfmoord als iets niet gedaan wordt zoals hij/zij dit wil. Ook kan het bijvoorbeeld gaan om een geboekte vakantie die wordt afgezegd wanneer er niet gedaan wordt wat er gevraagd wordt. Ook kan de manipulator eisen dat de omgang met bepaalde belangrijke mensen uit je omgeving wordt stopgezet.

De manipulator heeft macht over jou gevoelens en omdat je bang bent dat diegene doet waar hij/zij mee dreigt, voer je maar uit wat er van je gevraagd wordt.
Manipulatie is verslavend. Wanneer iemand merkt dat het werkt, zal deze dat ook steeds weer proberen. Hiermee zal hij/zij steeds meer gaan liegen en bedriegen om een ander zover te krijgen als hij/zij wil. Dit alles om te voorkomen dat hij/zij wordt afgewezen. En alles in het werk stellen om haar/zijn doel te bereiken.

Op de duur zal er een verstoorde relatie ontstaan. Men kent elkaar helemaal niet meer en het zelfvertrouwen van de manipulator is dan ook zover geschaad, dat die vol wantrouwen is naar zijn/haar omgeving en zeker naar degene die wordt gemanipuleert. Uiteindelijk is deze persoon geheel afhankelijk geworden van de gemanipuleerde persoon.

Wanneer je het gevoel hebt gemanipuleert te worden, dan kun je deze persoon er op aanspreken. Vragen wat hij/zij nu bedoelt en eigenlijk van je verwacht. Je kunt duidelijk maken dat je niet van plan bent dingen te doen die jij niet wilt, maar hij/zij wel wil. Je kunt aangeven dat diegene het zelf zou kunnen doen of zeggen, maar dat jij niet daarvoor in bent. Ook dat je verschillende gedachten hebt over iemand en dat je niet doet wat een ander wil.

Je kunt positieve dingen zeggen tegen degene die je probeert te manipuleren om diegene een beter zelfbeeld te geven, maar duidelijk zijn in hoe je over de dingen denkt en je er niet in laten meeslepen.

Bron: http://www.xead.nl/laat-je-niet-manipuleren

1 opmerking:

  1. Overigens mijn dank voor de "new age radio" tip.
    Uitstekend voor tijdens het werken aan de pc.
    Vriendelijke groet Walter.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

= ZOEKEN =