= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


8 maart 2016

MAINSTREAM TRANSHUMANISME WAARSCHUWING: Amerikaans leger zet nieuwe stap in ontwikkeling van 'cyborgs'Het Amerikaans leger spendeert miljoenen dollars aan de ontwikkeling van een implantaat dat het menselijk brein in staat zou stellen om rechtstreeks te communiceren met computers. Als ze daarin slagen, dan zijn de eerste cyborgs een feit.
 
"Het implantaat moet het kanaal tussen het menselijk brein en moderne elektronica openen."
Phillip Alvelda, progammamanager van DARPA
De ontwikkelingsafdeling van het Pentagon, het Defense Advance Research Projects Agency (DARPA) maakte in januari bekend dat het 62 miljoen dollar uittrekt voor het project. Volgens Phillip Alvelda, de progammamanager van DARPA is de bedoeling van het implantaat "om het kanaal tussen het menselijk brein en moderne elektronica te openen".

Het implantaat zou niet groter zijn dan een kubieke centimeter en zal proberen om neuronen uit de hersenen om te zetten in elektronische signalen. Daarmee creëert het een nooit geziene "bandbreedte voor dataoverdracht tussen het menselijk brein en de digitale wereld", zo staat in de bekendmaking van het nieuwe project te lezen.

Volgens DARPA legt het implantaat de basis voor nieuwe therapieën die mensen met gezichts- en gehoorproblemen kunnen helpen door "digitale audio- of visuele informatie binnen te brengen in de hersenen."

Militaire toepassingen

Het programma is volgens DARPA niet bestemd voor militaire doeleinden, maar sommige experts zien tal van mogelijke toepassingen voor een dergelijk implantaat, ook op militair vlak. Volgens Conor Walsh, een professor in mechanische en biomedische techniek aan de universiteit van Harvard zou het implantaat "de spelregels veranderen", omdat "in de toekomst draagbare robottoestellen bestuurd zullen worden door implantaten".

Volgens Walsh zullen dergelijke draagbare robottoestellen of exoskeletten bijvoorbeeld een patiënt kunnen helpen herstellen na een beroerte of de capaciteiten van soldaten verhogen in oorlogssituaties.

Het Amerikaanse leger ontwikkelt momenteel een exoskelet dat de drager bijkomende bescherming moet bieden tegen vijandelijk vuur en technologie in de helm verbetert de communicatiemogelijkheden en het zicht van de drager. In theorie zou het nieuwe implantaat het moeten mogelijk maken om het exoskelet efficiënter te besturen.

"Verspilling van belastingsgeld"

 
"We hebben weinig tot geen idee over hoe het brein precies complexe informatie verwerkt. Dit project is verspilling van belastingsgeld."
Steven Pinker, gedragswetenschapper en professor psychologie aan Harvard
Steven Pinker, gedragswetenschapper en professor psychologie aan de universiteit van Harvard staat skeptisch tegenover de nieuwe technologie en noemt het idee "een hype zonder resultaat". "We hebben weinig tot geen idee over hoe het brein precies complexe informatie verwerkt," zegt hij en hij wijst erop dat het inbrengen van vreemde voorwerpen in de hersenen een hersenontsteking kan veroorzaken: dat kan leiden tot ernstige neurologische problemen.

DARPA erkent dat het nog een hele tijd zal duren voor het implantaat volledig functioneel zal zijn, maar is van plan om een reeks experts in uiteenlopende disciplines te rekruteren om het project in een stroomversnelling te krijgen. Pinker blijft er echter bij dat het een "verspilling van belastingsgeld" is. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

= ZOEKEN =