= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


27 maart 2016

Angst als gevolg van verlangen“Wat is angst? Angst ontstaat altijd rondom een verlangen. Je wilt beroemd worden, het beroemdste van de hele wereld – dan is er angst. En als het je niet lukt? – dan ontstaat er angst. Angst ontstaat dus als gevolg van een verlangen: je wilt de rijkste mens ter wereld worden. En als het je niet lukt? Dan begin je te beven, angst komt naar boven. Je bezit een vrouw: je bent bang dat je morgen misschien niet in staat bent haar te bezitten, misschien gaat ze naar iemand anders. Ze leeft nog steeds, ze kan dus weggaan. Alleen een dode vrouw zal niet weglopen; maar zij leeft nog steeds. Je kunt alleen een lijk bezitten – dan is er geen angst, het lijk loopt niet weg. Je kunt meubilair bezitten, dan is er geen angst.

Maar als je een mens probeert te bezitten ontstaat er angst. Wie weet, gisteren was ze niet van jou, vandaag is ze van jou ... wie weet – morgen is ze misschien van iemand anders. Angst komt op. Angst ontstaat vanuit het verlangen om te bezitten, het is een gevolg; omdat je wilt bezitten, vandaar die angst. Als je niet wilt bezitten, dan is er geen angst. Als je geen verlangen hebt dat je dit of dat in de toekomst wilt zijn, dan is er geen angst. Als je niet naar de hemel wilt gaan is er geen angst, dan kan de priester je niet bang maken. Als je nergens naartoe wilt dan kan niemand je bang maken.
Angst verdwijnt als je in het moment begint te leven. Angst ontstaat door verlangen. Dus in principe is het verlangen wat angst teweeg brengt.”


Osho

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

= ZOEKEN =