= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


16 april 2011

Bescherming tegen constante radioactieve straling en Chernobyl


Chernobyl zal veel mensen nog vers in het geheugen zitten. Het aantal radioactieve deeltjes was uiteindelijk 100 maal groter als dat van de atoombom op Hiroshima en het leven van tientallen miljoenen mensen werd verwoest. Tegenwoordig leven meer dan 6 miljoen mensen op nog steeds zeer besmet land. En 20 jaar na de ramp, nemen de gevaren zelfs toe door de natuurlijke verspreiding van die radioactieve deeltjes. De autoriteiten hebben nogal gedaan of hun neus bloedde en de mensen schandelijk in de steek gelaten.
40% van Europa is toen besmet, en Azië en Noord-Amerika hebben ook het een en ander binnen gekregen. De conclusie van het IAEA (International Atomic Energy Agency), en andere ‘experts’ dat de ramp de natuurlijke achtergrond straling ‘slechts’ met 2% verhoogde, doet geen recht aan een aantal andere belangrijke factoren.

1. Veel gebieden hebben nog steeds een veel te hoog stralingsniveau
2. Hoge stralingsniveaus waren de eerste weken na de ramp heel wijd verspreid
3. Nog gedurende tientallen jaren zal chronische laagstralige besmetting doorgaan.
4. Hoe laag ook, straling heeft hoe dan ook effect op het lichaam en de voortplanting

Pas 8 à 9 jaar later gaf de medische wetenschap de wereldwijd toegenomen staar, schildklier kanker, leukemie en aandoeningen aan de centrale zenuwstelsel toe. De hoeveelheid voedsel met een te hoge stralingsbesmetting is de afgelopen 14 jaar na 1986 niet afgenomen. Het percentage is vanaf 1996 zelfs gestegen. En pas nu wordt duidelijk hoeveel gebieden er destijds wel niet besmet zijn.
Mensen zijn op die manier nog steeds blootgesteld aan straling. Het is belangrijk hierbij op te merken dat kinderen 3 tot 5 maal meer zijn blootgesteld (ze wegen minder, maar verbranden meer). Tegenwoordig is meer dan 90% van de stralingsbelasting afkomstig van Caesium-137 (Cs-137), dat een halfwaarde tijd van zo’n 30 jaar heeft. Besmette gebieden zullen dus nog zeker drie eeuwen een gevaarlijk hoog stralings niveau hebben. Helaas is de stralingsbewaking door de overheid overal ronduit lachwekkend en ook is het aantal opeen gehoopte, geaccumuleerde deeltjes helaas moeilijk na te gaan.

De tijdens de ramp vrijgekomen Cs-137, Strontium-90 (Sr-90), Plutonium (Pu), en Americium (Am) deeltjes zwerven nu overal in het milieu rond en zullen nog een paar eeuwen doorstralen in het noordelijke halfrond. De deeltjes worden vooral opgeslagen in de schildklier, de bijnieren de pancreas, de thymus, de botten, de milt, het hart en de lever. Dit alles in volgorde van afnemende hoeveelheden.

De besmetting van de schildklier behoeft geen nadere uitleg maar ook de aantasting van de bijnieren verdient zeker enige aandacht. Sinds de ramp zijn er een aantal ‘nieuwe’ ziekten bijgekomen die sterk doen denken aan uitputting van de bijnieren.
Het aantal Chernobyl doden vanaf 2004 wereldwijd zo’n 824.000 zal gedurende de volgende generaties nog stijgen.


Vrije radicalen

Stralingsvergiftiging is het beschadigen van weefsel door overmatige blootstelling aan radioactieve straling. Straling bevat een deeltjes component en een electomagnetische golf component. Die elektromagnetische golf heeft genoeg energie om de elektronen van de atomen, moleculen los te maken. zodat die geïoniseerd worden. Deze atomen, moleculen heten vrije radicalen. Ze missen electronen en proberen die af te snoepen van andere atomen, moleculen. Je kun ook zeggen dat ze chemisch onstabiel en reactief worden. Dit hele proces roept ontstekingen op en termen zoals oxidatieve stress, oxidatieve schade en lipide peroxidatie, zijn hierbij van toepassing. Het gebeuren kan zelfs het DNA aantasten. Anti-oxidanten neurtaliseren of remmen de vrije radicalen en beperken de schade. Ze lenen electronen uit [de meeste anti-oxidanten worden daardoor zelf een oxidant, maar er zijn een paar moleculen die dit niet doen]. Bekende anti-oxidenten zijn bijvoorbeeld vitamine C, E, carotenoïden, resveratrol, taurine, coenzyme Q10 en melatonine.


Medische aandoeningen

Aandoeningen die te maken hebben met de Chernobylramp zijn:
Aantasting van bloedvaten, klieren (vooral schildklieren), afweersysteem, ademhalingssysteem, urogenitale systeem (nieren, blaas, plasbuis, geslachtsorganen), voortplantingssysteem, spieren, botten, centrale zenuwstelsel (delen van de hersenen => leerproblemen, gedrags problemen), ogen (staar, bindweefsel), spijsverteringssysteem. Afwijkingen aan geslachtsorganen, benen en hoofd, schildklier kanker, leukemie, andere kwaadaardige weefsel afwijkingen.

Het spreekt voor zich dat het aantal (ernstige) infectie ziekten na de ramp gestegen is (zie boven), en het verouderings proces van zowel kinderen als van ouderen versneld.
Aan de ramp van Chernobyl hebben we een aantal nieuwe termen te danken: 'Cancer rejuvenescence', 'Vegetovascular dystonia' en voorheen onbekende fenomenen zoals 'Incorporated long-life radionuclides', 'Acute inhalation lesions of the upper respiratory tract', 'Chronic fatigue syndrome', 'Lingering radiating illness syndrome' 'Early aging syndrome'.

Er zijn bodem bacteriën die vooral Cs-137 opslaan en ook in de darmen voorkomen. Een scherpe afname van gezonde darmbacteriën (bifidus bacteria) en een stijging van het aantal Escherichia coli is opvallende bij Ukraïnse kinderen.
Door de straling verandert het DNA van virussen, bacteriën, schimmels, en protozoa in record tempo. Hoewel de gevolgen daarvan nog onduidelijk zijn spreekt het voor zich dat het lichaam meer moeite zou kunnen hebben met veranderde ziektekiemen.


Wat opmerkingen over het milieu

Men dacht aanvankelijk dat het milieu snel minder radioactief zou zijn, dat bleek onjuist. Het gemiddelde besmettingsniveau van water, lucht en de aarde schijnt enorm te varieren, de kringloop van Sr-90, Cs-137, Pu, and Am die nog steeds aanwezig is, verbaast de Chernobyl wetenschappers. De eerder uit oppervlakte verdwenen Cs-137, Sr-90, Pu, en Am hebben zich geconcentreerd in de bovengrondse delen van planten. Zo worden mensen ondanks de dalende straling in hun omgeving via hun voeding alsnog aan meer straling bloot gesteld.

In 1986 waren de radioactiviteits niveau’s van planten en dieren in West Europa, Noord Amerika de zuidpool en oost Azie soms 100 maal en zelfs duizend maal boven de toegestane hoogtes. De eerste piek in radioactiviteit na de ramp en de daarna constante lage straling hebben geresulteerd in morfologische, fysiologische en genetische afwijkingen in alle levende organismen in besmette gebieden die bestudeerd zijn. Planten, zoogdieren, vogels, amfibieën vissen, invertebrata bacteriën en virussen.
De komende generaties mensen zullen het zelfde lot ondergaan. Dat wil zeggen gestegen mutaties, gestegen sterfte, verkorte levensduur, verkorte levensverwachting, minder nageslacht en veranderingen in de verhouding aantal mannen/aantal vrouwen.


Bewezen werkzame ontgiftings methoden

Groen spul en ander zeevoedsel

In Chernobiel was 5 gram spirulina gedurende 45 dagen effectief tegen stralingsvergiftiging.
Chlorella toonde ook een beschermende werking. Vooral spirulina werkte goed tegen radioactief cesium. Er traden geen neven effecten op. Het is wel belangrijk spirulina en chlorella te kopen waarvan bewezen is dat ze geen zware metalen bevatten.
Sodium alginate (natrium alginaat) uit zeewier zoals kelp binden selectief radioactief strontium, maar ook calcium, barium, cadmium en radium. Sommige zeewieren zijn besmet met lood of arsenicum. Kelp bevat organisch jodium, je kunt het dus niet onbeperkt innemen.


Zwarte en groene thee

Zwarte en groene thee (catechinen) zijn prima anti-oxidanten.


Pectine

Pectine is een van de beste middelen om jezelf tegen straling (Cs 137) te beschermen als het eten van besmet voedsel onvermijdbaar is. Het zit van nature in veel in rijpe peren, appels maar is ook als voedingssupplement te krijgen. Zie bijvoorbeeld Vitapect.


Anti-oxidanten en zwavel componenten

Zwavel is een veel gebruikte anti-stralings stof. Het zit in veel anti-oxidanten. Zwavelbevattende anti-oxidenten blijken een van de betere antidotes te zijn.
Dimethylsulfoxide (DMSO) is eentje die met kop en schouders boven deze groep anti-oxidanten uitsteekt. Zelfs lage doseringen beschermen nog het DNA. Zie ook DMSO: The Antidote for Radiation Poisoning.

Andere anti-oxidanten zoals alpha lipon zuur, vitamine E, vitamine C (ascorbine zuur), vitamine B, selenium, N-acetylcysteine zijn net zo goed onmisbaar. Het is belangrijk om ze niet los van elkaar te gebruiken, aangezien ze elkaars werking versterken.
Alpha lipon zuur (Alpha Lipoic Acid, ALA) is vetoplosbaar en kan dus ook de bloed hersen barrière passeren om ook daar het DNA te beschermen. ALA neemt zware metalen op beschermt de lever en niet onbelangrijk, zorgt ervoor dat geoxideerde vitamine C, vitamine E (tocotriënolen) en glutathion weer bruikbaar worden als anti-oxidant. ALA en de afgeleide vorm daarvan, DHLA, stimuleren de cel om meer glutathion (tot 70% meer) te maken. Glutation wordt in onder andere in de mithochondriën (energie fabriekjes in de cel) gemaakt en is een super anti-oxidant
Het anti-oxidant N-acetyl cysteïne (NAC), is een grondstof voor glutathion en zwavel. Het helpt ook bij het uitscheiden van zware metalen.

Andere belangrijke stoffen zijn onder andere magnesium en vitamine C. Calcium en magnesium helpen beiden om Strontium-90 kwijt te raken. Let wel op de juiste verhoudingen van magnesium/calcium, want een teveel van een van twee, drukt de andere weg.
Vitamine C repareert eerdere beschadigingen. Een vitamine B complex supplement is goed voor de witte en rode bloedlichaampjes.
Vitamin E en selenium werken samen beter als elk apart.
Zink helpt bij het uitscheiden van americium-241, cadmium, aluminium en lood. Ook zink kun je niet in onbeperkte mate slikken. Een overdosis zorgt bijvoorbeeld voor een koper tekort.

Als het lichaam een tekort heeft aan kalium dan neemt cesium-137, cesium-134, of het radioactieve kalium-40 en kalium-42, de plaats in. En ook kalium kan men niet onbeperkt slikken.

Melatonine, het 'slaap hormoon' is een krachtige anti-oxidant en beschermt aantoonbaar tegen straling. Melatonine passeert ook de hersen bloed barrière en beschermt daar dus ook de hersenen. Melanine wordt vooral aangemaakt als je slaapt en wel vooral als het pikkedonker is.

Curcumine [geelwortel] is een onderdeeel van kerry en een anti-oxidant, een anti-ontstekinsmiddel en een anti-tumor middel.


Ademhalings en meditatie technieken

Zie Éiriú Eolas. Het behoeft geen nadere uitleg dat de gevolgen van radioactieve straling ook emotioneel diep ingrijpen. Ademhalingsoefeningen en meditatie verhogen de anti stress hormonen GABA, melatonine en serotonine en verlagen de stress hormonen cortisol en adrenaline. Kijk hierhier en hier.


Dieet

Er zijn simpele kooktechnieken om het aantal radioactieve deeltjes te verlagen. Zoals een aantal malen koken en het water weggooien. Goed wassen, laten weken en het water weggooien, fruit en groenten schillen, zouten en aanzuren van voedsel, maar het vocht weggooien. Eet geen geconcentreerde bouillon, gebruik boter enzovoorts.
Veel anti-oxidanten binnen krijgen is zo wie zo goed en wij [Gabriela Segura et al] bevelen een dieet aan van geen granen, weinig calorieën en geen zuivelproducten.
Allergieën (chronische kwaaltjes) zijn zaken die ontgiften belemmeren en een eliminatie dieet, om allergenen te ontdekken is noodzakelijk.

Knoflook, uien en ander voedsel helpen bij het binden van radioactieve isotopen en cadmium, lood en kwik. De zwavel ondersteunt de nieren en helpt de lever het lichaam te ontgiften.
Melk bevat altijd veel radioactieve isotopen. Boter en ghee, veel minder.
Spierweefsel bevat de minste radioactieve stoffen. Voor orgaanvlees (Cs-137) geldt in aflopende hoeveelheden longen > nieren > lever > vet.
Voor vlees (Cs-137) geldt: kip> biefstuk> lam> varken.
Zie voor vissen in het oorspronkelijke document.
Kortom varken en vet zijn gezond! in tegenstelling wat de reguliere medische wetenschap al jaren beweert.
Cs-137 lijkt chemische gezien erg op gewoon kalium en Rubidium, en Sr-90 and Pu lijken op calcium. Het is dus zaak om géén tekorten aan kalium, Rubidium en calcium te hebben.
Kalium zit vooral in aardappels, bieten, rozijnen, gedroogde abrikozen, banaan, thee noten, citroen, en gedroogde pruimen. Calcium zit vooral in boter ghee, eieren, mierikswortel, bosuitjes, koolraap,peterselie, dille en spinazie. Rubidium zit vooral in blauwe druiven.


Diversen

Zeoliet (vulkanische gesteente) is een mineraal dat Cs and Sr bindt, maar ook bruikbaar is voor zware metalen ontgifting. Het werkt antibacterieel en stimuleert het immuunsysteem. Het is ook gebruikt bij de Chernobyl ramp.
Organische germanium (Ge-132) beschermt de cellen tegen cesium-137.
Geactiveerde kool (norit) absorbeert en neutraliseert radioactieve deeltjes. [geactiveerde kool absorbeert nog veel meer, dus uitkijken en graag niet tijdens de maaltijden].

Voor meer ontgiftings methoden zie ook:
Treatments for Nuclear Contamination
Iodine Treatments for Radiation Exposure
Greenmedinfo.com – Radioprotective

Oorspronkelijke titel:
Detoxify or Die: Natural Radiation Protection Therapies for Coping With the Fallout of the Fukushima Nuclear Meltdown

Geschreven door Gabriela Segura, MD
19 maart 2011

Bron: http://zaplog.nl/zaplog/article/bescherming_tegen_constante_radioactieve_straling_en_chernobyl#rss950690

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

= ZOEKEN =