= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


2 april 2011

Emoties en het denken


Wat zijn emoties? Emoties zijn gevoelens nietwaar? Je ziet een mooie auto of een prachtig huis, een knappe vrouw of man en de zintuiglijke waarneming maakt de zintuigen wakker. Wat gebeurt er dan? Eerst contact, dan be­geerte, dus het denken komt erbij. Kun je het daarbij laten zonder het denken er een plaats in te geven? Je ziet een prach­tig huis, goed van verhoudingen met een mooi gazon, een beel­dige tuin: alle zintuigen reageren omdat het van een grote schoonheid is - goed onderhouden, ordelijk, netjes.
Waarom kun je het daar niet bij laten zonder dat het denken zich ermee bemoeit en zegt: 'Dat moet ik hebben', of noem maar op? Dan zul je zien dat emoties of gevoelens natuurlijk, gezond, nor­maal zijn. Maar zodra het denken het overneemt begint het onheil.

Dus om er voor jezelf achter te komen of het mogelijk is om met alle zintuigen naar iets te kijken en het daarbij te laten en niet verder te gaan - moet je het doen! Dat vereist een buitengewoon gevoel van gewaarzijn, waarin geen sprake is van beheersing; geen beheersing dus geen conflict. Alleen maar volledig kijken naar dat wat is en alle zintuigen doen reageren en het daarbij laten. Daarin is gróte schoonheid. Want wat is tenslotte schoonheid?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

= ZOEKEN =