= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


17 januari 2013

De zwart/witte maatschappij die om kleur smeekt



We leven in een maatschappij die veel van ons verwacht. Een maatschappij die constant aan ons trekt, dingen vraagt, de lat hoog legt en een zeer hoge druk op ons uitoefent. En als je niet aan die verwachtingen voldoet hoor je er niet bij. Dan wordt je als ‘’anders’’ gezien en in een donker hoekje weg geduwd  Als je er niet bij hoort wordt je gezien als herrieschopper, rebel, vreemd, gestoord en tel je niet meer mee.


School

 

Het begint allemaal al op school. Kinderen die nog zo puur zijn en vanuit hun hart leven moeten stilzitten en luisteren naar de juf. Doet het kind dat niet dan is het opeens een onhandelbaar kind. Er bestaat nog steeds een hiërarchie op school en ongelijkwaardigheid. Leraren vertellen maar luisteren niet echt naar wat het kind wilt en kan. Langzamerhand wordt het kind wijsgemaakt hoe het hoort en hoe het niet hoort. Het kind moet zich maar aanpassen en naar al die regeltjes luisteren. Vooral niet voor zichzelf denken en tegen de stroom ingaan. Logica en kennis wordt er in kinderhoofdjes gesmeten en herhaald. Er wordt maar weinig gebruik gemaakt van creativiteit. Nee alles draait om presteren, presteren en nog eens presteren. Zo hoog mogelijk punten halen, een zo hoog mogelijke opleiding want het uiteindelijke doel is: veel geld verdienen. Schijnbaar denken nog steeds veel mensen dat je daardoor gelukkig wordt.

Schapen

 

Gelukkig zijn is doen wat je graag doet, daar goed in zijn en daar voldoening, geluk en liefde uit halen. Kinderen weten dat heel goed maar hoe ouder ze worden hoe meer onzin er wijs wordt gemaakt. Zo ontstaat er een schapenmaatschappij. Schapen die niet meer in staat zijn om voor zichzelf denken. Een schapendag ziet er als volgt uit. Vroeg wakker worden, eten, werken, naar huis, eten, tv kijken, slapen. Alles op routine, dezelfde mensen, dezelfde patronen, dag in, dag uit. Het klinkt als een gevangenis, ver weg van jezelf, geen contact meer met je hart, een dikke muur die je eigen ik verbergt uit angst. Een leven dat  draait om geld en tijd.  Een zwart metn witte wereld waarin mensen nog steeds denken dat er 1 waarheid is. Ze denken dat alles wat er  op het nieuws komt waar is. Ze worden gewoonweg gehersenspoeld. Diep in hun harten wordt er verlangt naar verandering maar ze missen de moed en creativiteit om het anders te doen. En dan is er nog zoiets als sociale media. Een handige en snelle manier om met elkaar te communiceren. Toch maakt het mensen eenzaam..en waarom? Het is onpersoonlijk, je neemt niet de tijd en aandacht voor elkaar, je weet niet hoe iemand iets bedoeld, je ziet iemand zijn ogen en houding niet. Sociale media zegt iets over wat mensen doen maar niet wie ze werkelijk zijn. En loop maar eens over de straat en let op de sfeer en uitdrukkingen op gezichten van voorbijgangers. Wat valt je op? Voel jij warmte? Een collectief bewustzijn? Herkenning? De gezichten staan strak, we zijn vreemden van elkaar..als je iemand begroet zonder rede wordt je soms raar nagestaard. Een ander snakt ernaar..met elkaar praten, aandacht nemen, luisteren..maar nee tijd kost geld en kost te veel moeite schijnbaar. Dus leven we met muren om onze harten heen waar geen vreemde in kan komen.

Verbonden

 

Maar ergens zijn we allemaal hetzelfde en juist geen vreemden van elkaar. Ik ben jij, jij ben ik, en wij zijn wij. We wonen allemaal op dezelfde wereld en zijn broeders en zusters van elkaar. We zijn dat vergeten. Het is ieder voor zich en het kan niet langer meer zo. Iedereen zoekt de drukte op want dat is ‘’gezellig’’. Maar de meeste mensen blijven in hun comfortzone. Mensenmassa’s en je toch eenzaam voelen. In dit land gebeurd het elke dag. En we houden ons maar bezig met materialisme en zoeken alles buiten ons zelf. We boeken vakanties naar verre oorden, winkelen ons suf, hebben de nieuwste en duurste gadgets en toch zijn we onrustig en niet gelukkig. Gek he? Een baan en zonder je hart werken maar veel geld verdienen. En geluk proberen te verdienen buiten ons zelf. Dat gaat niet werken en dat maakt nooit gelukkig.
Liefde en geluk ligt verborgen in jezelf, in je eigen hart dat heel goed weet wat je wilt en waar je naar verlangt. Rust zul je nooit vinden als je altijd maar zoekt buiten jezelf, wegvlucht voor de waarheid en altijd druk bezig bent zonder naar het kloppen en de wil van je eigen hart te luisteren. Dat is de drukke maatschappij..altijd bezig zijn, alles bijhouden want daar ”moet” je gelukkig van worden. Denk voor jezelf na. Waar wordt jij gelukkig van? Als je echt rust wilt zoek dan in je zelf. Ga de natuur een keer in en laat de drukke stad een eens voor wat het is. Je zult een nieuwe jij ontdekken en een wereld vol met kleur. Het gaat erom waar jij gelukkig van wordt en niet wat een ander denkt van waar jij gelukkig van wordt. Deze maatschappij is materialistisch rijk maar geestelijk gezien ontzettend arm.Wil jij leven zonder diepgang? Zonder avontuur? Zonder groei, ontwikkeling en bewustzijn? Gefeliciteerd dan behoor je tot de schapenmaatschappij en ben je nu al ten dode opgeschreven.

 

Spiritualiteit

 

Het leven is er om van jezelf en van elkaar te leren en vooral om te doen waar je gelukkig van wordt. Iets wat je graag doet. Je omarmen met mensen waar je jezelf kan en mag zijn. Iedereen heeft oneindig veel liefde en licht in zich. Zoek in jezelf en sta eens stil hoe jij je leven voor je ziet. Wat is daar voor nodig om die droom achterna te gaan? Wat houdt je tegen? Hoe zou je leven eruit zien als je droom zou uitkomen? Ga op ontdekkingsreis en laat de maatschappij voor wat het is. Vroeg of laat valt dit systeem toch uit elkaar.
Mensen zoeken naar spiritualiteit, diepgang en meer persoonlijker contact met elkaar. Er tegen in gaan is een eerste stap tot verandering. Stel je voor dat jij bewust wordt, en de mensen om je heen, en hele mensenmassa’s. Stel je een collectief bewustzijn in dit land voor. Een maatschappij waar geld geen betekenis meer heeft.  Een maatschappij waarbij iedereen elkaar helpt en aan mooie nieuwe projecten werkt. Een persoonlijke maatschappij met een warm hart naar iedereen toe. Iedereen mag zichzelf zijn. Iedereen heeft unieke talenten en eigenschappen. We hebben elkaar nodig en vullen elkaar aan. Vroeg of laat werken we hier naar toe en breekt er een nieuw tijdperk aan.
Geen grauwe zwart en grijs tinten meer. Nee een maatschappij volop bloei in alle geuren en kleuren. Het klinkt idealistisch en te mooi om waar te zijn. Maar hoe meer mensen bewust worden, hoe dichterbij we naar die droom toe streven. We hebben nog een lange weg te gaan maar laten we samen die weg bewandelen. Samen staan we sterk! Het begin ligt in jezelf. Bij jezelf beginnen is de sleutel tot verandering. Een hart dat ontwaakt en open bloeit inspireert een hele omgeving. En wat nou als die omgeving daarin meebeweegt en alle mooie mogelijkheden steeds groter maakt? De eeuwige kracht van liefde overwint alles en zal ook altijd blijven overwinnen als we eenmaal voor liefde gekozen hebben.


Mandy Beekers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten