= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


23 augustus 2010

De kracht van alternatieve media


Terwijl het politieke ontwaken wereldwijd tot gevolg heeft dat controlemechanismen falen, zorgen de huidige financiële crisis en de hieruit voortvloeiende machtsgreep van de banken voor een nieuw probleem voor alle vrije mensen overal ter wereld.

Een korte blik op de huidige heersende media laat zien dat deze faalt om deze historische tijd juist te verslaan. Er duiken alternatieve nieuwsbronnen op. De regeringen leggen belastingen op aan alternatieve websites, in een poging de nieuwe concurrentie de das om te doen. Verschillende kranten plaatsen hun inhoud ook online en vragen geld voor die service.

In deze 21ste eeuw zijn de online media de grootste aanbieders van het nieuws. China heeft een groot deel van internet geblokkeerd voor zijn burgers.

Controle te houden is de enige reden hiervoor. Schrijver en “internet criticus” Andrew Keen meent dat het wereldwijde internet in de toekomst in de gaten zal worden gehouden door zogenaamde ‘poortwachters’ die de geposte informatie moeten verifiëren op hun juistheid. Het ‘Outlook 2009 rapport’ uit het november nummer van The Futurist schrijft dat:

“Internetondernemer Andrew Keen gelooft dat het anonieme internet 2.0 plaats zal maken voor een meer open internet 3.0, waarin poortwachters de informatie zullen checken op nauwkeurigheid.”

Blogger Andrew Steel schrijft, na een incident waarin Congreslid Bob Etheridge van Noord Carolina betrokken was, dat camera’s nu overal gemakkelijk verkrijgbaar zijn voor iedereen. De camera’s en de populariteit van You Tube maken van de gewone burgers journalisten, dit fenomeen heeft de macht van de heersende media verminderd, ze kunnen minder invloed uitoefenen op de realiteit.

De intelligentsia in de regering zijn het erover eens dat informatie moet worden gefiltreerd. Samenzweringstheorieën vinden teveel navolging dus moet de elite de samenleving sturen naar “de juiste manier van denken”. Deze sociale beïnvloeding is de drijvende kracht achter vele initiatieven die nu vanuit het Witte Huis van president Obama komen.

De heersende media probeert zijn positie te behouden en de wildgroei van alternatieve nieuwssites de mond te snoeren. Maar de explosieve groei hiervan is een teken dat zij niet beteugeld kunnen worden. Bloggers en alternatieve nieuwssites komen met verhalen naar buiten die van grote betekenis zijn en alle spectra van de samenleving betreffen. Een voorbeeld: BP’s poging om gefotoshopte beelden te gebruiken om de schoonmaak resultaten in de Golf van Mexico te verbeteren zijn door een blogger aan het licht gebracht.


Bron: http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M6&s=M64&ss=P1002&l=NL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten