= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


25 september 2012

Ziekenhuizen worden beloond voor slechte zorgIn bepaalde gevallen worden ziekenhuizen niet slechter van ziekenhuisinfecties of heropnames van patiënten. Integendeel, het levert ze extra geld op.
Hoogleraar gezondheidseconomie Lieven Annemans van de UGent hield in totaal 45 ziekenhuizen tegen het licht en bracht in kaart hoeveel die twee fenomenen aan de Belgische ziekteverzekering kosten.
Volgens Annemans heeft gemiddeld 5,9 procent van alle ziekenhuisopnames in België, ruim 218.000, te maken met een infectie die is opgelopen tijdens een verblijf in het ziekenhuis. Die extra opnames kosten de gezondheidszorg jaarlijks meer dan een half miljard euro (533 miljoen).
Meer inkomsten
Annemans merkte grote verschillen op tussen ziekenhuizen. Bij het ‘beste’ ziekenhuis had 3,7 procent van alle opnames te maken met ziekenhuisinfecties. In het ergste geval liep dat aandeel op tot 9,7 procent.
Daarnaast is gebleken dat 1,5 procent van alle ‘genezen’ patiënten binnen een maand opnieuw wordt opgenomen met exact dezelfde klachten. Aan al die wederopnames hangt een prijskaartje van 280 miljoen euro per jaar. Opnieuw werden grote verschillen aangetroffen. In het best presterende ziekenhuis werd 1,1 procent van de patiënten na drie maanden opnieuw opgenomen, tegen 6,4 procent in het slechtst presterende ziekenhuis.
“Wanneer een ziekenhuis onzorgvuldig omspringt met de hygiëne, waardoor patiënten extra zorg nodig hebben, kost dat de ziektekostenverzekering geld, maar het ziekenhuis krijgt meer inkomsten,” legde Annemans uit.

Belazeren
Veel ziekenhuizen worden bovendien onder druk gezet om opnames zo kort mogelijk te houden, waardoor de kans dat mensen niet genezen naar huis worden gestuurd toeneemt.
“Er zijn ook ziekenhuizen die bewust de boel belazeren,” aldus de hoogleraar. “Soms ontslaan ze een patiënt bewust om hem na een paar dagen weer op te nemen. Dan scoort dat ziekenhuis goed in de statistieken, want het heeft zogenaamd gemiddeld korte verblijfsperiodes.”
Annemans becijferde dat er vele tientallen miljoenen kunnen worden bespaard wanneer de helft van de slechtste ziekenhuizen op peil wordt gebracht. Hij pleit voor kwaliteitscriteria in ziekenhuizen met goede praktijken, bijvoorbeeld inzake het voorkomen van infecties. Daarnaast stelt hij een vergoeding voor een bepaalde periode voor zodat het ziekenhuis geen extra geld krijgt wanneer een patiënt in die periode opnieuw moet worden opgenomen.
Bron: Tijd.be

Bron: http://sp00kje.nl/2012/09/25/ziekenhuizen-worden-beloond-voor-slechte-zorg/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

= ZOEKEN =