= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


29 november 2010

De Huilende ZeeDe Huilende Zee is het nieuwe boek van Dos Winkel, dat hij schreef in samenwerking met een groot aantal vooraanstaande wetenschappers. Het is de opvolger van het veel besproken boek Wat is er mis met vis?! en visolie. In dit boek vind je heel wat belangrijke hoofdstukken die in het vorige boek nog niet of nauwelijks aan bod kwamen. Zo is er bijvoorbeeld een hoofdstuk over Verzuring.

Dos Winkel: “Naast overbevissing en vervuiling, is verzuring het grootste probleem van de oceanen. Door de overproductie aan CO2 treedt er een proces in werking dat de kalk in zee oplost. De kalkskeletjes van het plankton in de noordelijk IJszee is nu al dertig procent dunner dan enkele tientallen jaren geleden. Dat is dramatisch als je weet dat plankton verantwoordelijk is voor 70% van de zuurstofproductie op aarde. Vermindering van de CO2-uitstoot is een absolute must willen we onze oceanen en ons zelf redden. Een van de gemakkelijkste manieren om de CO2-uitstoot omlaag te brengen is door minder vlees te eten. Als iedereen die nu dagelijks vlees eet dat twee keer per week zou laten dan zou de CO2-uitstoot al voor een groot stuk verminderd worden. Geef toe, dat is toch maar een kleine opoffering? Ach, ik weet dat ik geen goed nieuws breng en dat het een moeilijke boodschap is maar ik ben strijdvaardiger dan ooit om ze te brengen.”

Ook de Plastic Soup krijgt veel aandacht, evenals de Europese visserijproblematiek.


World Ocean Day

De officiële presentatie van het boek vindt plaats tijdens World Ocean Day op 6 juni (in Rotterdam) en op 13 juni (in Antwerpen).
Ga voor meer informatie over dit evenement naar de website van World Ocean Day

Dos Winkel

Prachtige foto's en boeken van Dos Winkel zijn te vinden op zijn website.

Bron: http://www.seafirst.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=200:dehuilendezee&catid=58:educatief

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

= ZOEKEN =