= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


20 november 2010

Stichting Bescherming Burgerrechten wil alerte burger



Op 10 december wordt de Stichting Bescherming Burgerrechten officieel aan het Nederlandse publiek voorgesteld. Het platform werd een jaar geleden tijdens het "De Gescande Mens" symposium opgericht. Daar werd gesteld dat op dit moment in Nederland de oplossing van veel problemen in de zorg, in de publieke ruimte, de opvoeding en de spanningen tussen bevolkingsgroepen wordt gezocht in de aantasting van klassieke burgerrechten en met name privacy, omdat dat preventief zou werken.

Tijdens het symposium kwamen ook vragen naar voren als: hebben Nederlanders nog wel de exclusieve beschikking over hun eigen lichaam, hun eigen identiteit en dus ook over hun gegevens, mogen zijn zich nog wel vrij bewegen en met anderen van gedachten wisselen zonder repercussies van bovenaf? Mogen mensen zich nog wel vrij ontwikkelen door middel van vallen en opstaan? Hoe zit het met autonomie en zelfbepaling? Hoe verdacht is de gewone burger eigenlijk nu al?

Waakzaamheid
Het toen opgerichte Platform Bescherming Burgerrechten moet een ontmoetingsplek worden voor diverse burgerbewegingen die zich bezig houden met privacy in ruime zin en met de aantasting daarvan, waaronder Bits of Freedom, Ouders Online, Privacy First en Vrijbit. Het platform wil burgers vooral uitdagen om zelf waakzaam te zijn als het om hun eigen fundamentele rechten en in het bijzonder aan privacy gerelateerde rechten gaat.

Bron: http://www.security.nl/artikel/35156/1/Stichting_Bescherming_Burgerrechten_wil_alerte_burger.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten