Vaccins
Ritalin is een amfetamineproduct, oftewel een hard drug. Het werd gesynthetiseerd in 1944 en werd geïdentificeerd als een stimulerend middel! De stof werd genoemd naar Rita, de vrouw van de uitvinder, de CIBA-chemicus Leandro Panizzon. Pikant detail: toen in Vlaanderen Ritalin op de markt verscheen, moest de naam gewijzigd worden omdat RIT = Recherche et Industrie Thérapeutique reeds bestond (voormalig Glaxo Smith Kline) en hierdoor werd het uiteindelijk ‘Rilatine®’ Dus alléén in België wordt deze gewijzigde naam toegepast…).
Een studie van het Brookhaven National Laboratory (BNL), gepubliceerd in the Journal of the American Medical Association (JAMA) bevestigt niet alleen de gelijkenis van ritalin met cocaïne, maar concludeert bovendien dat bij een bepaald gebruik de werking van Ritalin op het dopaminesysteem in de hersenen, 30 maal sterker is dan dat van cocaïne; het middel blijkt bovendien de weg naar latere verslavingen te vergemakkelijken.
Pikant détail: in hun onderzoekingen met primaten (apen) naar de effecten van amfetaminen op de hersenen, maken wetenschappers liever gebruik van Ritalin, dan van cocaïne…
De negatieve lange termijn effecten van ritalin gebruik op de zich ontwikkelende kinderhersenen – deze zijn pas na het 21ste levensjaar volgroeid – zijn allang bekend, maar worden nog altijd niet eerlijk en open naar buiten gebracht. De reguliermedische nieuwsgierigheid daarnaar is zeerbeperkt: de financiële belangen van Big Farma zijn groot, en op een vraag die men niet stelt, hoeft geen antwoord te worden gevonden. In Amerika heeft Ritalin inmiddels de bijnaam ’kindercocaïne’ (Kiddie Coke) verworven, pillen en recepten worden levendig verhandeld.
De Belgische apotheker Fernand Haesbrouck laat in zijn boek ‘ADHD-medicatie, medische megablunder’ niets aan duidelijkheid te wensen over omtrent de werking in de hersenen van methylfenidaat (Ritalin en Concerta). Dit zijn stoffen die piperidylbenzilaatesthers zijn, werken hallucinogeen en vernietigen de receptoren in de hersenen.
Inmiddels laat de Amerikaanse praktijk van Ritalin-gebruik al tal van verschijnselen zien van depressie, agressief en gewelddadig gedrag (schietpartijen op scholen), overlijden door hartbeschadigingen, en gevallen van zelfdoding. De lijst van ’bijwerkingen’ (lees: de onvermijdbare ongewenste negatieve effecten van lichaamsvreemde chemische substanties) is schier eindeloos, en beschrijft vaak exact die elementen waartegen het middel juist wordt ingezet…
Bron: http://sites.google.com/site/nocancerfoundationnl/big-farma
Geen opmerkingen:
Een reactie posten