= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


30 december 2010

Medeoprichter Wikileaks roept op tot diversiteitBERLIJN – Wikileaks-oprichter en dissident Daniel Domscheit-Berg is van mening dat de hackersgemeenschap meer initiatieven moet ontplooien om basale vrijheden te beschermen. Op cruciale punten moet worden samengewerkt.


Domscheit-Berg werkte ruim drie jaar met Julian Assange aan Wikileaks, maar besloot zich uiteindelijk af te scheiden.
“Ik dacht dat ik een goede partner hiervoor had gevonden”, verzucht hij tegenover hackers die zich hadden verzameld op het Chaos Communication Congres in Berlijn.

Verscheidenheid

De recente ontwikkelingen rond Wikileaks en zijn vertrek maken voor hem duidelijk dat er meer initiatieven nodig zijn. “Wat we nodig hebben zijn decentrale organisaties, die samenwerken op gebieden waar overlap is”, vertelt hij.
“We hebben vooral diversiteit nodig.” Een voorbeeld is het opkomen tegen alles wat de vrije informatie uitwisseling in de weg staan.

Openleaks

Met zijn eigen initiatief voor het lekken van informatie,OpenLeaks, hoopt hij dat gedeeltelijk te faciliteren door honderden sites te maken die allemaal zijn ingericht om een bepaalde doelgroep te bedienen.
Op een vraag uit de zaal of Wikileaks niet de juiste koers zal vinden en dus ondersteuning verdient is hij kort: “Dat dachten we een aantal maanden.” Hij hekelt het weinig transparante karakter van Wikileaks.

Klokkenluidersbescherming

Domscheit-Berg is nog wel betrokken bij het initiatief in IJsland om ’s werelds beste bescherming voor klokkenluiders en journalisten te bieden. De komende maanden zullen de eerste wetten worden aangepast.
Daarmee moet het land als voorbeeld voor de wereld dienen op het gebied van persvrijheid en toegang tot overheidsinformatie.

Andere landen

Inmiddels wordt ook in landen als Spanje, Italië en Slovenië serieus gekeken naar “Wikileaks”-vriendelijke wetgeving en heeft het Europees Parlement het initiatief van IJsland in een resolutie toegejuicht.
Tijdens de conferentie maakt Domscheit-Berg niet langer door het leven te willen gaan onder zijn ‘artiestennaam’ Daniel Schmitt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

= ZOEKEN =