= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


16 december 2010

Symposium “Op een Rots gebouwd” –een verslagOp zondag 21 november vond in het Vechthuis in Utrecht het symposium “Op een Rots gebouwd” plaats. Op het programma drie sprekers; Dos Winkel, Erik Bruijn en Marcel Messing. Nadat we hartelijk zijn ontvangen door de organisatie en onder het genot van een kopje koffie en thee met een broodje hebben bijgepraat en de hand geschud met Marcel Messing, togen we naar de goed gevulde zaal met 200 mensen om deze mooie middag bij te wonen. De presentatie lag in handen van Marianne van den Dungen. Allereerst kwam de uitreiking van het eerste exemplaar van het nieuwe boek van Marcel Messing “Het Huis Op Een Rots Gebouwd” aan een wel heel bijzondere gast: Dries van Agt. Messing en van Agt kennen elkaar al jaren en vonden het beiden een grote eer; Messing om zijn boek uit te reiken en van Agt om deze in ontvangst te nemen. Vol lof was Dries van Agt over Marcel Messing. Hij besloot met de woorden: “Wie zich aan Marcel en Marijke Messing bindt moet een goed mens zijn!” Van Agt is vorig jaar nog op Argusoogradio geïnterviewd door Arend en Nexus. Na deze lovende woorden werden we getrakteerd op mooie muziek op viool en cello verzorgt door Katya Gabelli en Cora Pots.

De eerste spreker van de middag was Dos Winkel die bekend is van zijn fotoboek “Wat is er mis met vis”, waarin hij laat zien hoe belangrijk de gezondheid van de oceanen is voor de mens en hoe dat de 25 jaar dat hij onder water fotografeert steeds verder achteruit is gegaan. Als het in dit tempo doorgaat dan zijn de oceanen over 25 jaar veranderd in woestijnen. Winkel is een enthousiaste verteller en hij voegde er dus met een knipoog aan toe dat zijn lezing eigenlijk 2 dagen te lang duurde, dus hij moest nogal wat schrappen J. Zijn nieuwste boek heet “De huilende zee” , wat hij heeft geschreven in samenwerking met vooraanstaande wetenschappers. Vanwege het welzijn van de onderwaterdieren is de organisatie Sea First Foundation opgericht, waar Dos Winkel bestuurslid van is. Op de website is meer informatie te vinden. Waarom het zo moeilijk is om dit onderwerp in het openbaar besproken te krijgen, is omdat vis “geen sexy” onderwerp is. De oceaan lijdt onder overbevissing (volgens onderzoeker David Takayoshi Suzuki is moderne visvangst de meest destructieve en ondoordachte menselijke bezigheid ooit), verzuiling, verzuring en is er veel mis met het dierenwelzijn. In Europa is 88% van het totale visbestand overbevist; 30% hiervan is de biologisch veilige grens overschreden. 93% van de kabeljauw in de Noordzee wordt gevangen voordat deze gepaaid heeft.

Verder is er een bijvangst van 38 miljoen ton, die niet aan land gebracht mag worden. Als een visser een contract heeft om een bepaald soort vis te vangen, mag deze geen enkele andere soort aanvoeren en gaat de bijvangst dood weer de zee in. Dat er zoveel bijvangst is, komt vooral door het gebruik van longlines. Daarbij wordt de vis met zoveel geweld op het dek geknald, dat er veel stress ontstaat (vissen hebben ook gevoel) en de meesten overleven dit sowieso al niet. Zeeschildpadden lijden ook zeer onder deze manier van vissen. Van de blauwvintonijn is nog maar 2% over. De visserij is zwaar gesubsidieerd, er is zo’n 22 miljard euro subsidie. Beter zou zijn om een gedeelte vissers om te scholen, dat kan ook makkelijk met het geld van de subsidie. Algenkweek zou een goede oplossing zijn. Winkel adviseert de EU maar het lijkt vechten tegen de bierkaai; de ministers verhogen de visquota om de stemmen van de vissers te behouden. Onderzoekers worden betaald door de overheid, waardoor er geen onafhankelijk onderzoek is. Zo wordt er bijvoorbeeld gezwegen over dioxines en pcb in vis. De overheid zegt dat het allemaal binnen de norm zou zijn maar men telt niet op. Vis is verantwoordelijk voor 50% van de aangetroffen dioxine bij Nederlanders en Belgen. 80% zit boven de norm.

Een hardnekkige fabel is dat vis gezond is vanwege de de hoeveelheid Omega-3. Maar het voedingscentrum die dit adviseert (gesponsord door de voedingsindustrie) zit ernaast, de vis maakt zelf geen Omega-3 aan maar haalt dit uit algen en plankton. Omega-3 is een hype, er wordt zo 60% teveel aan dierlijke eiwitten ingenomen.

Het grootste probleem is de verzuring van de oceanen. Er is 40% minder plankton (oa door vissen met longlines, de plankton wordt zo eenvoudigweg vernietigd), 20% van het broeikasgas wordt veroorzaakt door de intensieve veehouderij. Het probleem is dat mensen wel willen eten maar niet willen eten. Zoals Chavez ooit heeft gezegd: “Als het milieu een bank was, was het allang gered!”

De tweede spreker van de dag is Erik Bruijn. Hij is vooral bekend door zijn boek “Ontmoetingen met Meesters en Dwazen”. Bruijn doet aan zenmeditatie. Toen hij 17 was had hij een bijzondere ervaring. Hij lag bij het zwembad en kreeg ineens een innerlijke drang om op te staan. Op dat moment zag hij een klein meisje net onder water verdwijnen. Ze werd op tijd gered door hem. Een aantal jaren later had hij een soortgelijke ervaring en toen hij nog later in Londen verbleef en een landhuis ging bezoeken dat door Thaise monniken was ingericht als tempel, kreeg hij onderweg er naartoe ineens een onrustig gevoel. Hij zette een looppas in en bij de tempel aangekomen, ontmoet hij nog net een man, die enkele ogenblikken erna vertrekt. Deze man wordt zijn leermeester. Had hij niet aan zijn gevoel toegegeven, dan had hij deze man niet aangetroffen.

Erik Bruijn vertelt ons dat reclame gebruikt maakt van emoties, om zo mensen over te halen iets aan te schaffen. Veel hierover is ook te lezen in het boek “De infantiele consument” van Benjamin Barber. Volgens een Tibetaanse monnik is een etalage doorgaans duivels ingericht, dit staat in Tibet gelijk aan zwarte magie. Er wordt ingericht met het AIDA-systeem; Attention-Interest-Desire-Action. Een boeddhist komt niet verder dan “Interest”, hij heeft dit spel door. Het gaat om begeerte, dat een verlangen is naar een verlichte staat van zijn. We beseffen ons niet dat we al een met iets zijn. Voor de boeddhist is begeerte vuur. We worden verslaafd gehouden aan consumeren.

Leven is energie ,is licht, is bewustzijn.
Materie is gestolde geest.

We zijn een-dimensionale mens. Mobiele telefoons geven ons veel prikkelingen. We denken connectit te zijn maar eigenlijk zijn we disconnectit. Een wijs gezegde is: “Onder je voeten schijnt een groot licht maar je ziet het niet, sukkel, je staat er bovenop”. Onthou verder het volgende: “Keep the “I don’t know”-mind, it is an open mind”.

Dan is het woord aan Marcel Messing. Messing deelt met ons dat hij 17 jaar voor 9/11 de instorting van de twintowers heeft “gezien”. Hij heeft vroeger veel reizen gemaakt door India. Hij had nooit de behoefte om voor mensen te spreken maar het tegenovergestelde is gebeurd. Doordat mensen in groepen samenkomen, kunnen er spirituele oplossingen zijn, dit staat boven religie. Marcel Messing verwijst naar de toren van Babel, die omviel. Een recent voorbeeld is de uitzending van Zembla van die avond ervoor; de uitzending ging over de griepprik en wees uit dat de prik veelal overbodig is en niet het resultaat heeft dat men ons voorhoudt. De toren van de farmacie breekt af, de gelederen sluiten en mensen zien hoe het spel gespeeld wordt. Ook de fotonengordel waar we nu inzitten geeft ons het besef van een-zijn.

De oud Nasa-deskundige Piet Smolders geeft openheid over UFO’s vanwege zijn pensioen. Ook Messing heeft vlak voor 9/11 een UFO gezien. Hij durfde het eerst niet te vertellen. Nu blijkt dat steeds meer astronauten hun ervaringen met UFO’s delen. Marcel Messing is bezig om de evolutietheorie van Darwin te weerleggen. Er zijn in Rusland reuzen opgegraven. In de Soemerische kleitabletten is informatie te vinden over de Annunaki en Nefilim.

Ook de toren van de macht van het Vaticaan is aan het instorten. Rome is Babylon. De bijbel is vele malen herschreven en de vertaling is zwaar verminkt. Van de oorspronkelijke Goden is een God gemaakt. In Genesis 11 is te lezen over de toren van Babel. In oude Rabbijnse geschriften is te lezen dat Nimrat de bouwer van de toren van Babel is. Verder zijn de geschriften die in de bijbel zijn opgenomen al in 3000 voor Christus geschreven. Een opmerkelijk stuk is over de God Nanna. Deze vloog door de lucht en zag de aarde van boven. Er wordt ook gesproken over een gevleugeld voertuig. In de tempel van Marduch in Ben-Ben in Egypte is er een verering te zien van een soort raket. Farao’s kwamen van buiten de aarde en werden door Sjem (betekent toren) naar een ander zonnestelsel vervoerd. In Egypte is onlangs een skelet gevonden van 6,5 meter, dit komt binnenkort naar buiten. Er zijn veel nazi’s naar Argentinië en de VS vertrokken. Zij hebben veel kennis van ruimtevaart.

Ons lichtlichaam is vele maler krachtiger naar harnassen. Macht probeert zich te uiten in torens, kijk maar naar kerken, vuurtorens, de twintowers. Christus is de innerlijke toren van licht. Watertorens, overigens, manifesteren het verlies van het contact met water (doordat het in de lucht gaat). De Hopi-indianen hebben gezegd dat zodra er een gat in de aarde geboord wordt, dit het einde van een cyclus is. Precies wat er is gebeurd met de ramp in de Golf van Mexico! De temperatuur zal 10-12 graden zakken.

Marcel Messing besluit dat de mens zijn eigen goddelijkheid niet meer kent. Door de bouw van veel torens is er veel macht in handen van de bewindvoerders. De mens moet weer terug naar zijn bron.

Donderdag 16 december zal Marcel Messing geïnterviewd worden door onze eigen Arend Zeevat. De uitzending begint om 20:00 en is te beluisteren op Argusoogradio.org.

Auteur: Jessica Alkemade
Bron Afbeelding: Marcel Messing

Bron: http://www.argusoog.org/2010/12/symposium-%E2%80%9Cop-een-rots-gebouwd%E2%80%9D-%E2%80%93een-verslag/Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

= ZOEKEN =