= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


25 februari 2011

Ingrediënt in cola is kankerverwekkend


Een ingrediënt dat gebruikt wordt in verschillende cola's vormt een kankerrisico en moet verboden worden, aldus een belangrijke lobbygroup.

"In tegenstelling tot de karamel die je thuis zou maken door suiker te smelten, ontstaat de kunstmatige kleurstof in cola's en andere producten door suikers te laten reageren met ammoniak en sulfieten onder hoge druk en hoge temperaturen. Hierdoor ontstaan de twee stoffen 2-MI en 4-MI, uit onderzoek van de Amerikaanse overheid blijkt dat dit leukemie, long-, lever- of schildklierkanker veroorzaakt bij laboratoriumratten of -muizen.

De bezorgdheid omtrent deze kunstmatige bruine kleurstof groeit, volgens onderzoekers kan dit duizenden kankers veroorzaken. "De karamelkleurstof gebruikt in Coca-Cola, Pepsi en andere voedingsproducten moet verbannen worden", aldus de Amerikaanse gezondheidslobbygroep CSPI.

Vijf merken
Het 'National Toxicology Program' zegt dat er duidelijk bewijs is dat zowel 2-MI en 4-MI kanker veroorzaakt bij dieren, daarom is de kans groot dat dit bij mensen ook het geval is." Onderzoekers aan de universiteit van Californië ontdekten een beduidend niveau van 4-MI in vijf verschillende merken cola. Directeur van de lobbygroep CSPI vraagt de Amerikaanse overheid om actie te ondernemen: "Kankerverwekkende kleurstoffen horen niet thuis in voeding, zeker niet wanneer het enkel van esthetisch belang is. De naam karamelkleurstof beschrijft niet duidelijk dat het om een additief gaat. Het is een geconcentreerde bruine mengeling van chemische stoffen die niet in de natuur voorkomen."

De CSPI voegt er aan toe dat het verhoogde risico geassocieerd met de consumptie van deze chemische stoffen extreem klein is. De tien theelepels suiker in een blikje cola vormt een groter gezondheidsprobleem. Maar het niveau van 4-MI in de geteste cola's veroorzaken toch jaarlijks duizenden kankers bij de Amerikaanse bevolking. (ep)

Bron: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/749/Additieven/article/detail/1223876/2011/02/17/Ingredient-in-cola-is-kankerverwekkend.dhtml

3 opmerkingen: