= Welkom =


Welkom op de website Kinderen van het Licht


In dit nieuwe tijdperk van wakkerworden
waarin de wereld talloze veranderingen
ondergaat die de mens zelf heeft geschapen
uit onwetendheid, wil deze website terug
gaan naar de bron.
De kinderen van het Licht zullen wereldwijd
opstaan en leiden vanuit hun innerlijke kracht
Laten we hand in hand de waarheid aan het
licht komen en ons verbonden bewustzijn
samen sterken tot een wereld van eenheid.


8 januari 2011

Universele inzichten over het EgoJiddu Krishnamurti:

Het ego is een sociaal fenomeen, het geeft iedereen een functie in de maatschappij, een plek in de hierarchie. De maatschappij stuurt ons via het ego. Als we hier tevreden mee blijven, missen we de gelegenheid het zelf te vinden.

Het ego creëert vele soorten verdriet, miljoenen soorten. Daarom zijn we zo ongelukkig. We moeten op een bepaalde manier handelen, omdat de maatschappij ons alleen dan waardeert. We moeten op een bepaalde manier lopen, op een bepaalde manier lachen, ons op een bepaalde manier gedragen – een moraliteit, een code volgen, en we worden egoïstisch, zoals iedereen dat is. Sommige ego’s zijn erg grof, oppervlakkig en die zijn niet zo moeilijk, maar sommige zijn subtiel, diep verborgen en die zijn het echte probleem. Het ego komt voortdurend in conflict met anderen omdat zelfvertrouwen ontbreekt. Dat moet ook wel, want het is niet echt. Als er niets in je hand is, maar je denkt dat er wel wat is, ontstaat er een probleem. Als iemand zegt, ‘Er is daar niets’, ontstaat onmiddelijk het conflict, want we voelen ook dat er niets is en ze hebben de wond aangeraakt. Als ons wordt verteld dat we niets zijn, is ons ego geschokt. We moeten het verdedigen, want als we dat niet doen, zal het nog verder geschokt worden. Dan zullen we niet meer weten waar we zijn en wie we zijn. Als we op de zelfde manier diep in onszelf duiken en we er achter komen dat we niet onze naam zijn, is het idee van ‘ik’ verdwenen. Feitelijk, op het diepste niveau, kan niemand een idee hebben van wie hij is, omdat er op het diepste niveau niets is. Je kunt er geen idee van hebben.

Osho:

Het ego is een sociaal verschijnsel: jij bent niet het ego, het ego is de maatschappij. Het verschaft je een plaats in de maatschappij, een plaats in de rangorde van de maatschappij. En als je daarmee tevreden bent, zul je alle kansen om je ware zelf te ontdekken mislopen. Is het je nooit opgevallen dat alle vormen van ellende door het ego vat op je krijgen? Je kunt je er niet gelukzalig mee voelen, je kunt je er alleen maar ellendig mee voelen. Het ego is de hel. Als je lijdt, sla dan eens gade wat er aan de hand is en je zult ontdekken dat op de een of andere manier het ego er alles mee te maken heeft.Vecht nooit met je lusten, je ego, je woede, je afgunst, je haat: jij kunt ze niet eronder krijgen, je kunt ze niet verpletteren, je kunt niet van ze winnen. Het enige wat je kunt doen, is je van ze bewust te zijn. Zodra je ze bewust ervaart, zijn ze verdwenen. Het donker verdwijnt met de komst van het licht.

Eckhart tolle:

Het ego begrijpt niet dat de enige gelegenheid om vrede te hebben NU is.
Eigenlijk wil het ego ook niet dat je dit ontdekt.
Vrede is immers het einde van het ego.

Adyashanti:

Ego is een beweging. Het is een werkwoord. Het is niet iets statisch. Het is de na-de-feiten-beweging van het denken dat altijd wil worden. Met andere woorden, ego's bevinden zich altijd op het pad. Ze gaan het pad van de psychologie, het spirituele pad, het pad om meer geld of een betere auto te krijgen.

Dat gevoel van "ik" is altijd bezig met worden, altijd aan het bewegen, altijd iets aan het bereiken. Of het doet het tegenovergestelde - het beweegt achteruit, het verwerpt, het ontkent. Om op gang te kunnen blijven heeft dit werkwoord dus beweging nodig. Daarom doet het werkwoord - laten we het "egoën" noemen - niets als we niet bezig zijn met worden. Zodra een werkwoord stistaat is het geen werkwoord meer. Zodra je niet meer hardloopt, is er niet zoiets als hardlopen - het is weg ; er gebeurt niets. Dit ego-gevoel moet blijven bewegen, omdat het verdwijnt zodra het stilstaat, zoals hardlopen verdwijnt als je voeten stilstaan.

Wanneer we dit echt tot ons laten doordringen en inzien dat er geen ego is, alleen egoën, zien we wat het ego werkelijk is. Daardoor komt er vanzelf een eind aan het najagen of het afkeren van iets. Dit stoppen moet rustig gebeuren en op een heel natuurlijke wijze, want als we proberen te stoppen, dan hebben we die beweging weer.

Ramana maharshi:

Wees wat je bent. Er moet niets komen of verschijnen. Het enige dat nodig is, is het ego verliezen.

Waar wacht je op?

De gedachte “ik heb niet gezien”,

de verwachting om te zien

en het verlangen om iets te krijgen,

zijn allemaal resultaten van het ego.

Denken is niet je ware aard.

Boeddha:

Niet het zelf, maar de waarheid
Jullie bereiken onsterfelijkheid door jullie geesten met waarheid te vullen.
Word daarom als vaten die geschikt zijn om de woorden van de meester te ontvangen.
Reinig jullie van het kwade en heilig jullie levens.
Er is geen andere weg om waarheid te bereiken.

Leer te onderscheiden tussen zelf en waarheid.
Zelf is de oorzaak van zelfzucht en de bron van het kwade.
Waarheid hangt aan geen zelf; zij is universeel en leidt tot recht en gerechtigheid.
Zelfs - dat wat zich aan hen die hun zelf liefhebben voordoet als hun zijn - is niet het eeuwige, het altijddurende, het onvergankelijke.
Zoek niet het zelf, maar zoek de waarheid.

LaoTse:

Wiens geest niet meer in het ondoorgrondelijke wortelt
moet leven vanuit de oorspronkelijkheid van zijn hart
wie die oorspronkelijkheid heeft verloren
moet leven vanuit de liefde
wie niet meer vol liefde kan leven
moet tenminste rechtvaardig handelen
wie zelfs dat niet meer kan
moet zich door zeden en gewoonten laten leiden
het afhankelijk worden van de heersende moraal
is echter de onderste trede der zedelijkheid
en duidt reeds op verval
wie dan nog meent
door zijn verstand te ontwikkelen
zijn hart te kunnen vervangen
is een dwaas
bedenk daarom
de ware mens
volgt een innerlijke wet
en geen uiterlijk gebod
hij drinkt uit de bron
en niet van het water
dat afvalstoffen met zich voert,
hij zoekt steeds de oorsprong

Mahatma Ghandi:

Wanneer het ego sterft, ontwaakt de ziel.

Marcel Messing:

Besef: ik ben de denker niet. Er zit geen egokracht in het denken. Jij bent niet de doener, maar God de Vader doet het. De Goddelijke Bron loopt door ons heen. De Christusenergie stroomt door ons heen. Laat dat toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

= ZOEKEN =